Stanovisko Strany svobodných občanů k vyvedení lídra Svobodných gorilami ze shromáždění strany ANO11 za položení otázky.

 

 

Svobodní nebudou mlčet k uzákoněným loupežím, kdy jsou lidé státem nebo EU donuceni povinně platit za výrobky a služby, které nechtějí, jak si to představuje lobbyista Pavel Telička z Babišovy strany ANO11.

Lobbyista Telička včera večer v Praze na shromáždění Babišovy strany ANO11 označil otázku hradeckého lídra Svobodných Víta Jedličky na Andreje Babiše ohledně povinného přimíchávání biosložky ze řepky do motorového paliva za „typický příklad kverulantství proti zákonu Evropské unie“. Přítomné gorily poté Víta Jedličku vyvedly ze sálu.

Svobodní se budou bránit a budou i nadále tvrdě vystupovat proti loupežím podle zákona, ať tyto loupeže páchá kdokoli.  

"Klasickým příkladem člověka, který bohatne na úkor občanů České republiky za pomoci zákonů, je pan Babiš. Bohatne na výrobě biopaliv, která se kvůli  lobbistické činnosti musí přimíchávat do nafty. Jeho nespravedlivé zisky platí řidiči. Pan Babiš je také největším příjemcem dotací v České republice. Tyto dotace přes Brusel a státní rozpočet platí všichni spotřebitelé ve vysokých daních na každý rohlík, na každou knížku, na každou dětskou plenku," říká k záležitosti předseda Svobodných Petr Mach.

K legalizaci loupeže skrze zákon dochází tehdy, když zákon nutí lidi kupovat něco, co by sami nekoupili nebo když zákon nastaví regulaci trhu tak, aby byli v konkurenci zvýhodněni jedni na úkor druhých. Povinnost přimíchávat bioložku do paliv je typickým příkladem loupeže podle zákona. Každý musí zaplatit 100,- Kč na každé nádrži benzínu.

Ve volebním programu Svobodných stojí, že  „každý podnikatel si má peníze zákazníků zasloužit čestně, na základě dobrovolnosti, a ne donucením lidí k nákupům skrze zákon.“

S loupeživými zákony se můžeme setkat všude tam, kde je zákonem vynucena platba někomu, jehož podnikání by na volném trhu neexistovalo (nebo v mnohem menší míře), nebo když zákon vynucuje podmínky, které velká firma splní snadno, malá je nemůže splnit vůbec nebo s velkými obtížemi. Velké firmy využívají svého vlivu na zvolené politiky i na státní úředníky k tomu, aby byly vytvořeny zákony a předpisy, které donutí velkou skupinu lidí, aby své peníze neutratili za to, co považují za důležité, ale za jinak neprodejné produkty těchto firem. Velké firmy se pomocí takových zákonů zbavují konkurence.

Irena Válová, mluvčí Strany svobodných občanů

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...