Kalousek a ODS jsou zločinci a kmotři

Petr J. Pokorný

co tady vše rozkradli a ČNB nás ještě navíc ožebračila. To přece ví každý a když to řekne sociolog Keller a ekonomka Švihlíková, je to potvrzeno.

A za tyto výkřiky mají ti, co takto vyřvávají, tisíce internetových obdivovatelů a dostávají kladné body, karmy a bůhví jak se ještě další pochvaly jmenují. Lámou rekordy obdivu a hrdinství těch, co to vysloví (napíší) je větší, než zachránců dětí z hořícího domu.

Co na tom, že ani Keller z Moravy  neví, o čem je řeč. Co na tom, že tomu rozkřičená ekonomka Švihlíková nerozumí. Ale udávají v nadávkách tón a frustrovaní lidé se velice rádi přizpůsobí. I to je dnešní komunikace a internet. Kolik lidí skutečně ví, co má ČNB v pravomocích a co musí ze zákona?  A že mohou být dokonce tři pravdy:
Václav Klaus má pravdu, že zasahovat do trhu je málem zločin
Že Kalousek má pravdu, protože ze zákona tyto intervence musí provádět a proč by tam jinak byly
A že ČNB má pravdu, protože na zásahy FEDu a ECB musí reagovat, navíc, když zná data, která nevěstí nic dobrého z důsledku opět padající Evropské unie!

A pak Neználci, laici a hlupáci odsoudí jednou větou celé expertízy, o kterých nemají ani ponětí. Zajímavé je, že nejdříve to přesně propočítají politologové, pak novináři glosátoři a pak se rozproudí expertní rozprava. A člověk normální by řekl, že to má být obráceně.

Ono je vůbec dojemné, jak slavný socialistický moravskoslezský profesor politologie Keller přesně ví, jak se to jinde dělá špatně a jak ta pravice je strašná. Ale onen profesor sociolog a politolog Keller je velice, velice taktní, že ve svém kraji, kde vládnou hejtmani ČSSD, radí na nezaměstnanost jediný recept: dejte nám peníze a uvidíte, jak je umíme utratit. Fakt, ale fakt nápad hodný profesury....

A já se ptám: proč tito super odborníci přes sociální rady neporadí super odborníkům ČSSD na Moravě, jak zvýšit zaměstnanost bez toho, aby žádali o peníze těch, co jinde pracují. Nebo že by jim dala společnost peníze na to, aby vystudovali předmět, jak správně kritizovat, ale předmět, jak situace řešit se již neučili?
A vlastně k čemu, dav tleská za kritiku a dokonce se s nadávkami přidá. Hledat řešení je příliš namáhavé a když to nikdo nevyžaduje (dokonce ani dav nečeká, že by Pehe či Keller řešení dávali), tak co se do nebezpečí zbytečně cpát.

Vždyť kritizovat a nadávat je tak snadné....

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...