Prapodivná ruská krize. Skutečně ve všem Rusko prodělává?

Vůbec se nebudu snažit v následujícím textu cokoliv analyzovat. Každopádně údaje jsou tak absurdní, že pro mě osobně není jednoznačné, zda ruská krize je ruskou krizí se vším všudy.

Ale prosím posuďte sami, co lze dnes na servrech dohledat.

Pád rublu. Dobře, To problém je. Ale...Seřaďme si dnešní údaje (a jdou všude dohledat) k sobě. Najednou vše vypadá jinak.

Ruské ministerstvo energetiky uvedlo, že těžba ropy loni stoupla o 0,7 procenta na 10,58 milionu barelů denně. Přitom na Rosněft jsou sankce. A tyto společnosti obrací pozornost na Čínu a Japonsko. A najednou další údaj. Přestože je v Rusku nulová podpora soukromým firmám (tvrdí západní zpravodajství) vyrazí dech další údaj: Malé, převážně soukromé společnosti zvýšily těžbu o 11 procent na více než jeden milion barelů denně. A díky jim se dokonce zvýšila těžba!  Těžba největší ropné společnosti Rosněfť, která těží více ropy než Irák nebo Írán,totiž  loni klesla o 0,7 procenta. Přitom stále slyšíme, jak mamutí podniky v Rusku drtí ty malé, protože nejsou státní a "Putina". Takže další lež! Jistě, není to moc v porovnání, ale ten vzestup je obrovský a nyní západní firmy Rusko z příkazu Washingtonu opouštějí. Prostě jim vyklízí pole!!!

A to není vše!

 Zdroj: http://srspol.sk 

Rusko během několika málo dní od západních vlastníků vykoupilo svá vlastní ´znehodnocená´ plynová a ropná aktiva. Umožnil to pád rublu a proslýchající se řeči, že Centrální banka Ruska (CBR) nemá peníze na jeho podporu. Uvedla to televize RT s odvoláním na InSerbia.

´Rusko udělalo neočekávaný tah koněm´ a ´z pohlavárů Západu udělalo hlupáky´, píše srbský list. ´Díky pádu rublu si Moskva dokázala navrátit značnou část svých aktiv, které se nacházely v rukou zahraničních vlastníků a k tomu za pár dní ještě i vydělat 20 mld. USD.´

Je známo, že donedávna se téměř polovina výnosů z prodeje plynu ´nedosměřovala´ do ruské státní kasy, ale plynula na účty ´západním finančním žralokům´. V důsledku ukrajinské krize začal rubl prudce padat a vzápětí za ním se propadly i burzovní hodnoty ruských energetických společností. Západní finanční pohlaváři znejistili a začali své akcie rozprodávat, dokud za ně mohli, jak se domnívali, ´utržit alespoň něco´.

´Putin vyčkával celý týden a na tiskové konferenci se jen usmíval. A když pokles akcií dosáhl maxima, vydal příkaz okamžitě nakupovat aktiva, jež v rukou drželi Američané a Evropané´- uvádí srbský list.

Když finanční žraloci pochopili, že byli oklamáni, bylo už příliš pozdě. Nyní všechny výnosy z ropy a plynu zůstanou v Rusku a rubl poroste sám od sebe, bez utrácení zlatých a měnových rezerv ".

´Evropští finanční žraloci zůstali za pitomce: Rusko za pár minut za hubičku nakoupilo miliardová aktiva v ropných a plynových nalezištích´.

´Tak strhující finanční operaci jsme neviděli od dob vzniku kapitálového trhu´, uvedla InSerbia.

Najednou se vše vidí v jiném světle. Zatímco všechna prozápadní média vykreslují ideologicky Putina jako "idiota" a Rusko jako obchodní banánovou republiku, fakta hovoří o něčem jiném. A  znejistěla už i naše média. Lze se potom divit obrovskému nátlaku z Bílého domu a jeho nepříčetnosti?

 

 

 

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

Nezapomněli na mě? :
Autor: J. Matuška Datum: 2.1.2015 15:14

...Rusko organizuje a PLATÍ tisíce lidí, kteří cíleně vstupují do internetových diskusí západní médií a propagují tam kremelský pohled, například na rusko-ukrajinský konflikt. /Echo 24.cz/

Když U Marioly na Císařském ostrově se sejdu s Tondou, se svým ideologickým soupeřem, nejdřív si mu postěžuji, že pořád nic. A že se snažím, už i Pavel zjistil, že moje srdce bije za Doněcko. Bunga bunga a ať je to komplet, tu-ááá!

Pan Ševela přehlíží/nechápe, že Putin nemusí pracně ovlivňovat veřejnost vymýšlením proruské propagandy. Kopance zahraniční politiky SSA od konce pádu Říše zla jsou neoddiskutovatelné /válka proti Srbsku, Kosovo, Afghánistán, Irák, Sýrie, Libye, Egypt, ztráta Krymu pro Ukrajinu a její blížící se neodvratný ekonomický bankrot.../ Jako bonus přidávám obrázek zadlužení SSA: http://demonocracy.info/infographics/usa...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...