Prezidente Zemane, ministře Chovanče, neděste lidi naší země terorismem. Nebude!

 

 

Vážený pane prezidente Zemane, vážený ministře vnitra Chovanče, velmi moc prosím, ukončeme hysterii kolem náboženských výkřiků. My terorismus nevyvážíme a nikdo nám ho sem nedováží. Nestrašme lidi!

 

Jistě, tajné služby musí být v pohotovosti, protože nevíme, zda nějací šílenci přes náš stát nepřejdou, ale to, co se děje v hromadných sdělovacích prostředcích už je za hranou.

 

Normální občan České republiky nechce válčit. Chce mír. Respektujte to!

 

Češi byli vždy pro mír. Těžko říci, zda s ohledem na velikost, nebo naší generační povahu. A harašení zbraněmi je cesta do pekel. Stejně jako to, že největší a nejsilnější válečné pokřiky a následná krveprolití se vedou mezi Ukrajinou, Polskem a územím, které se na čas jmenovalo NDR. Znovu a znovu. Proč?

A druhá rovina je polonáboženská. Nejsem muslim, Korán jsem nikdy nečetl, ale přesto vím, že naši občané jejich komunitu ani nezaznamenali, dokud nebyly provokace uměle vyvolány. A pokud někdo považuje odhazování papírků a sezení v parku za terorismus, pak je upřímně blázen. Nikdo nepopírá, že je to jiná komunita, jiný styl života. Ale místo hádek a urážek na vysoké politické úrovni byste měli utvořit před veřejností diskuzi, co je příčinou náhlého exodu směrem do Evropy a pokud za to mohou jiní, tak proč se obávat, že se budou mstít na nás? A proč se bojí vysocí státní politici vyslovit pravdu, kde ten exodus a za čího přispění vznikl?

Je už větší strach promluvit než za bolševika a SSSR?

 

Upřímně, kdo z nás, kdo z vás se setkal kdekoliv po světě s nenávistí, pokud jste vyslovili značku „Czechoslovakia“? (Čeko či další prostě neznají) A proto klidně přiberme i Slováky, zda se u arabské, muslimské komunity setkali s nenávistí. Všichni papouškují pouze to, co slyšeli. Na přímý dotaz však nikdo nic neví a neodpoví, pouze že se to píše či říká v televizi… Tak to je argument?

Chceme  mír a chtějme mír. Je to zlo?

 

 

Třeseme se na válečné běsnění? Jednou jsou to Rusové, pak arabové, pak další a další. A marně se ptáme, kde je podhoubí. To nestačila Polákům druhá světová válka, že zase provokují a vyhrožují?

Na druhou stranu ani židovská komunita nám nic nedělá, naše občany přijímá přátelsky, tak kdo nám vysvětlí hysterii, která je k nám uměle zavlečena a nám implantována?

 

 

Pokud chceme poctivě označit jedny jako zaostalé vůči ženám (islám) a druhé vyspělé (židé), dejme prosím jasný obrázek z faktů, uveřejněný

na    iDNES:


Ultraortodoxní deník ženy vůbec nezobrazuje, je to necudné

Deník HaMevaser, který političky z fotografie odstranil, se řídí zásadami charedim, ultraortodoxního judaismu. Ženy a dívky proto vůbec nezobrazuje, neboť je to považováno za narušení ženské cudnosti, vysvětluje list The Times of Israel. Židé hlásící se k tomuto směru patří k nejkonzervativnějším vyznavačům judaismu vůbec. Odmítají současné, moderní společenské uspořádání a ženám vyhrazují starost o rodinu a domácnost.

Rozdíly mezi pohlavími sice v jistých situacích činí i umírněnější proudy judaismu, pravidla pro charedim jsou však velmi přísná a týkají se i veřejných míst. V září nežidovské obyvatelstvo jedné z londýnských čtvrtí šokoval požadavek ultraortodoxních židů, aby ženy chodily pouze po jedné straně ulice (více o tom zde).

Jen o několik dní později vypukl chaos na palubě letadla do Izraele, když se několik charedim odmítlo posadit na svá sedadla, protože by museli sedět vedle ženy (podrobnosti se dočtete zde). Jakýkoli fyzický kontakt mezi opačnými pohlavími, byť letmý a neúmyslný, je totiž striktně omezen pouze na manžele a nejbližší rodinné příslušníky, a to navíc pouze v soukromí. Na veřejnosti se nesmí dotýkat ani manželé.

Ultraortodoxní židovky se vždy oblékají do dlouhých tmavých sukní a ruce jim zahalují dlouhé rukávy. Zatímco mladé dívky nosí vlasy zapletené do copu, vdané ženy je schovávají pod šátkem a vidět je smí jen manžel.

Pro mužské vyznavače jsou typické pejzy a tradiční klobouky, černé nebo kožešinové, takzvané štrajmely.

Ultraortodoxní židé tvoří asi destinu obyvatel Izraele. Víc než polovina charedim se na plný úvazek věnuje náboženskému studiu, takže nepracují a jejich rodiny, u nichž šest nebo osm dětí není výjimkou, žijí hlavně ze státní podpory. Donedávna také nemuseli absolvovat tříletou vojenskou službu, které jinak podléhají v délce dvou let v Izraeli také ženy.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/ortodoxni-zidovsky-denik-hamevaser-vymazal-angelu-merkelovou-a-dalsi-zeny-z-pochodu-za-charlie-hebdo-iuh-/zahranicni.aspx?c=A150114_123514_zahranicni_im

 

 

Každý by si měl zamést před vlastním prahem. Ani my nejsme neviňátka. Na druhou stranu terorismus je nám cizí a pokud nějaký magor neřeší osobní komplex, hromadné šílenství nás nečeká. Proto prosím, zanechte už vy, profesionální novináři a zpravodajci jednostranné masáže a pište tak, jako snad poprvé jak internetová, tak i tištěná MF Dnes.

A za tuto ucelenou informaci musí všichni slušní poděkovat.

Petr Pokorný

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Brabec
před 2 roky

Proč se uveřejňuje takový blábol ? Kdy budeme demonstrovat proti idiotům ? Asi není jasné, kdo by se měl takové demonstrace zúčastnit a ti co by zůstali doma ? Byli by za idioty, nebo by to bylo opačně ?

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...