Jak živí mnoho let chudá Česká republika bohatý západ (Česká Spořitelna)

 

Erste: jen cálujte. Maďaři už nás vykopali...
Erste: jen cálujte Češi, když jste blbí.
Maďaři už nás skoro vykopali a odmítají se nechat vydírat...

České spořitelně klesl loňský čistý konsolidovaný zisk meziročně o 3,3 procenta na 15,07 miliardy korun. Přesto rakouská Erste musí opět jásat!

 

 

 

 

 

Majitel České Spořitelny, rakouská skupina Erste Group Bank, za loňský rok zaznamenal rekordní čistou ztrátu v objemu 1,4 miliardy eur (zhruba 40 miliard korun). Jedná se o nejhorší výsledek v jeho dosavadní historii. "Náš čistý zisk ovlivnily v minulém roce mimo jiné úvěry v cizích měnách v Maďarsku," komentoval  předseda představenstva Erste Group Bank Andreas Treichl.

 

Vysoké zisky loni zaznamenaly i další české velké banky. Komerční banka loni zvýšila konsolidovaný čistý zisk meziročně o 3,6 procenta na 12,9 miliardy korun. Čistý zisk skupiny ČSOB je 13,6 miliardy korun.

 

Proč bychom to na věky neposílali západu, když na to máme. A riziko v podstatě pro ně žádné. Pokud nekrachne celá Česká republika.



Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

...Česká spořitelna bude muset pravděpodobně podpořit rakouskou centrálu největší bankovní skupiny v Evropě – Erste. Ta se totiž dostala do ztráty skoro 40 miliard korun. Česká spořitelna naopak 15 miliard vydělala. "V případě Erste lze říct, že Česká spořitelna v posledních letech vlastně podržela celou skupinu nad vodou," říká analytik Jiří Zendulka z BH Securities.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomi...

Zeolit
před 2 roky

Šéf britských labouristů Ed Miliband slibuje, že pokud labouristé vyhrají volby, jeho vláda sníží horentní vysokoškolské školné, které v Anglii dosahuje nyní až 9000 liber (342 000 Kč) ročně, na 6000 liber (228 000 Kč) ročně. Rozdíl chce financovat snížením daňových úlev na soukromé důchodové zabezpečení, což by mělo vynést cca 2 miliardy liber. - See more at: http://www.blisty.cz/art/76626.html#stha...

Zeolit
před 2 roky

Ve čtvrtek 19. března 2015 v 17.00 hodin se v pražském Autoklubu uskuteční seminář na téma „Je masová imigrace podmínkou prosperity Evropy?“. Seminář pořádá Institut Václava Klause a vystoupí na něm emeritní profesor Přírodovědecké fakulty UK Zdeněk Pavlík, politolog Alexandr Tomský, poslanec Evropského parlamentu Jan Keller a zakladatel Akce D.O.S.T. Michal Semín. Seminář moderuje Václav Klaus.

Zeolit
před 2 roky

Senátor ODS Jirsa: Rusizace v Česku neprobíhá. To šíří pražská kavárna, která tím chce pošpinit Klause a Zemana

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/roz...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...