Zpravodajské záhady od Reuters (čtk) aneb když západ konečně čelí ruské propagandě...

 

A už to asi začíná...
A už to asi začíná...
 
Např. aktuálně.cz (čtk)
 

Ruští vojáci Alexandr Alexandrov a Jevgenij Jerofejev zajatí u města Ščastje potvrdili svoji příslušnost k ruské armádě i v rozhovoru se zpravodajem ruského listu Novaja gazeta. Tvrdý bojovník Ruska Alexandrov  se rozbrečel, když slyšel, že jeho manželka o něm ruské zpravodajské televizi řekla, že z armády odešel. „Proč? Přísahal jsem přeci! Jsme s ní spolu ve stejné jednotce… Proč to vykládá?“ ptal se zdrcený muž. "Nevím, jak reagovat. Nevím, co mu na to říct. Prosil, abych vyřídil, že Jekatěrinu miluje. Když jsem odcházel, slzy si utíral ručníkem," popsal situaci v nemocnici novinář.

 Přeložme si to do češtiny:

Proč, proč to říkala? Já jsem tak statečný a hrdý na svou zem, kterou nikdy nezradím, takže jsem z lásky k rodné Rusi prozradil, že my vraždíme a zabíjíme a jsme ruská, zločinná armáda. Proto v ní sloužím. A pláču, brečím. Položil bych život za tu zabijáckou armádu a manželka mě zradí....

 

Separatisté se pokouší zničit elektrárnu, kterou na východě potřebují: tak alespoň vyznívá informace Reuters v další zprávě:
 

Město Ščastje, kde byli o víkendu dva Rusové zajati, bylo ve čtvrtek večer a v noci silně ostřelováno separatisty. Armáda přišla o jeden obrněný transportér. Ščastje je v posledních dnech místem nejtěžších bojů, leží na frontové linii severně od Luhansku. Ve městě stojí elektrárna, která zásobuje energií území separatistů....

 

AI obviňuje separatisty z hromadných poprav ukrajinských zajatců a odvolává se i na případy, kdy vražedkyněmi byly mladé ženy. K případům mučení docházelo hlavně v prvních dnech po zadržení a dopouštěli se jich převážně lidé operující na bojišti mimo oficiální branné struktury. Zvlášť chaotická je prý v tomto ohledu situace na straně separatistů. Mezi bojovníky operujícími na straně ukrajinské armády AI kritizuje zejména oddíly nacionalistického seskupení Pravý sektor. Jejich členové zadržovali údajně v bývalém pionýrském táboře desítky civilních zajatců, které krutě mučili a jejichž příbuzné vydírali.

(Kde je část zprávy, která uvádí, že zločinů se dopouštějí obě strany včetně ukrajinské armády?)

V Rize je reportér Hospodářských novin Martin Ehl. Zde jsou jeho postřehy:

 Ale mezi řádky je naprostá pravda!!!!

Summit v Rize ukazuje, jak opatrní jsou Evropané vůči Rusku. Ten předchozí, v listopadu 2013 ve Vilniusu, totiž svým dramatem kolem nepodpisu asociační dohody s Ukrajinou podnítil aktivitu ukrajinského evropského hnutí a na něj navazující další události včetně anexe Krymu a války na východě Ukrajiny.

A opět reportér Hospodářských novin Martin Ehl

"Novináři a opodál stojící policie podpořená vrtulníkem mají převahu nad asi třicítkou ruskojazyčných demonstrantů před Národní knihovnou v Rize. Demonstranti drží transparenty s poněkud archaicky znějícími hesly jako Stop válce či Váleční štváči.

Ano, i tentokrát napsal pavdivě:

transparenty s poněkud archaicky znějícími hesly jako Stop válce či Váleční štváči.

Pro USA jsou to archaická hesla, protože už víme, jak si tam váží lidského života. Z televizí, filmů, z Iráku, Lybie, Sýrie, Jemenu, Ukrajiny. Dokonce i zabíjení dětí a mučení tají tak dlouho, dokud pravda nevýjde najevo!

P.S. Je možné, že onen bývalý voják, který bojuje za svobodu východních Ukrajinců zjistil, že ukrajinští zabijáci našli pro svět názvem terorista způsob, jak mu dát trest smrti, (zajatců se to netýká), a změnil svoji obhajobu. A znovu se analogicky ptám: měli jsme za pomoci USA Slováky postřílet, když se chtěli osamostatnit?

Frašky z internetu vybral Petr Pokorný

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před rokem

"mediální disent 21. století"

http://aeronet.cz/news/kdo-ma-jiny-nazor...

Zeolit
před rokem

Polina Gagarina zastupovala Rusko v semifinále soutěže Eurovision s písní Milion hlasů (Million voices) a je ve finále. Pod záznamem živého vystoupení najdete i videoklip, který je plný dětí, to je nádhera.(2x video)

http://pravdive.eu/modules.php?name=Cont...

http://www.amalgama-lab.com/songs/p/poli...

Zeolit
před rokem

Akce D.O.S.T. nedávno zaslala americkému velvyslanci v Praze Mírovou výzvu, v níž vyjádřila nechuť části české veřejnosti k válce s Ruskem, a požádala jej, aby tento názor tlumočil své vládě. Mnozí se nás pak ptali, proč jsme podobně neoslovili také velvyslance ruského. Nuže odpověď je jednoduchá. Vojenským spojencem České republiky jsou Spojené státy, za jejich vojenskou politiku tudíž chtě nechtě neseme také my svůj díl spoluodpovědnosti, a pokud s ní nesouhlasíme, musíme to nějak, třeba jen formou dopisu, dát najevo. Vždyť se říká, kdo mlčí, souhlasí. Ve skutečnosti je to vlastně projev loajality, toho, že bereme aktuální vojenské závazky České republiky vážně, že si umíme na rozdíl od různých „hurá válečníků“ představit i jejich důsledky, a právě proto nás politika našeho spojence zajímá, proto se k ní vyjadřujeme.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/roz...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...