Proč EU tak zoufale nechce ztratit Řecko?

 

Nikdo nemůže popřít, že je na tom Řecko bídně. Lidé by měli klečet na kolenou a prosit o každé euro, o každý dolar. Tak proč je to "sakra" opačně a na kolenou je EU a prosí Řecko, ať EU neopouští?

 

To přece nemá logiku!

Christine Lagardeová včera  vyjádřila přesvědčení, že Řecko první splátku ve výši 300 milionů eur v pátek skutečně splatí. Alexis Tsipras otevřeně říká, ať zanechají divadlo. Pokud bude Řecko splácet tolik, že Řekové nebudou moci ani žít, raději nebude splácet nic.

Zadlužené Řecko ve čtvrtek oznámilo Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF), že sloučí všechny červnové splátky do jedné, v celkovém objemu 1,6 miliardy eur (44 miliard Kč) a pošle je do konce měsíce. MMF vzal oznámení na vědomí. Pravidla MMF tento postup umožňují, jde ale spíše o neobvyklý krok, který podle listu Financial Times naposledy před zhruba 40 lety využila Zambie.

 Je to strach, nebo vydírání?

Přece když Řecko vystoupí z eurozony, nikam na "Mars" se neodstěhuje. Stále bude v Řecku, Athény budou stále v Athénách, stále to bude hlavní město Řecka, tudíž dluh bude stále dluhem. Na úrocích už bankám zaplatilo tolik, že z toho mohou západní státy a banky vesele žít. (Kolik posíláme na západ každoročně my a kolik to za ta léta udělalo?)

Tak kdo je vlastně ten zoufalec, který šílí, že by Řecko z eurozony vystoupilo?

Byl by to důkaz nesmyslného projektu EU a eura, kdy splácali hrušky s jablky a hora porodila myš, nebo je to strašný tlak developerů a investorů, kteří chtějí v Řecku zprivatizovat a vyzobat nejlepší rozinky?

 

Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/ekonomika/recko-neobvykle-slouci-splatky-do-jedne-jako-zambie-pred-40-lety-1196565#utm_source=zpravy&utm_medium=selfpromo&utm_campaign=e15rss#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...