Šílené: USA chtějí napadnout Rusko a Evropa bude jaderný štít

 

USA plánují obklíčit Rusko raketami pro „preventivní úder" A toto by nemělo zapadnout. 

 

Dluhy USA dohnaly magory z Pentagonu k šílené doktríně!

Washington zvažuje možnost umístění v Evropě nebo Asii pozemní rakety zaměřené na ruský jaderný potenciál. Jde o výrazně agresivní postoj, konstatuje agentura AP.


Je to uvedeno ve zprávě předsedy o náčelníků štábů ozbrojených sil USA generála Martina Dempseye, jehož výňatky zveřejnila agentura Associated Press.

USA tvrdí, že by šlo o odpověď na to, že údajně Rusko porušuje zbrojní dohody uzavřené ještě během studené války, když provádí zkoušky střel s plochou dráhou letu (Smlouva o INF).„Obamova administrativa zvažuje řadu agresivních reakcí vzhledem k tomu, že Rusko je obviněno z porušení dohod z doby  studené války. Mluvíme o umístění pozemních raket v Evropě, s nimiž si můžete uskutečnit preventivní úder, ničit Ruské zbraně,“ je uvedeno v textu.

Generál Pavel se zapojil do hrozeb Rusku jaderným úderem

V současné době američtí představitelé tvrdí, že se pokoušejí přesvědčit Moskvu, aby dodržovala smlouvu, uvedla agentura. AP připomíná, že Washington již dříve zkoumal tři možnosti, jak reagovat na údajné porušení smlouvy o INF s Ruskem. První z nich spočívá ve vytvoření dodatečného ochranného systému, druhá - rozmístění raket v Evropě nebo Asii, zaměřené na ruský jaderný potenciál, a třetí zahrnuje použití jaderných zbraní USA proti Rusku.

„Vyhlídka na návrat amerických raket středního doletu v Evropě připomíná jedny z nejtemnějších dnů studené války, kdy spojenci Washingtonu v NATO rozmístili pozemní křídlaté rakety a balistické rakety Pershing-2," konstatovala AP.

 EADaily, Rusko odmítá americké obvinění z porušování Smlouvy o INF. Ředitel odboru ruského ministerstva zahraničí Michail Uljanov k problematice nešíření zbraní a kontroly zbrojení na hodnotící konferenci o provádění dohody v dubnu uvedl, že obvinění Washingtonu jsou „nepodložené". „Podpořit tato obvinění konkrétními fakty USA odmítá, neboť je nemá. Člověk má dojem, že cílem je pokusit se zdiskreditovat Rusko a prezentovat ho jako stát, který porušuje mezinárodní závazky,“ řekl Uljanov.

(kou, prvnizpravy.cz, eadaily.com,

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...