Vlak nám ujíždí po Hedvábné stezce a Schwanzenberg se Štětinou se tlemí

 

Komici: Ženíšek, Füle, Štětina, Schwanzenberg
Komici: Ženíšek, Füle, Štětina, Schwanzenberg

 

Senátor USA McCain se po zákazu do Ruska smál, až se za břicho popadal. Prý zákaz do Ruska, co by tam prý dělal? Štefan Füle stejně jako Ženíšek rozdávají úsměvy na všechny strany. Jenomže...

 Co je to za fanatiky všichni víme, výroky a výhrůžky, stejně jako dementní vykládání současnosti od nich známe. Tak je výběr správný? A ani odchodem Putina by se nic nezměnilo, o peníze jde až na prvním místě. Dolar a jeho zhroucení...

 

Budoucnost leží na Hedvábné stezce, v BRICS a v  AIIB (Asian Infrastructure and Investment Bank), takže se musí jednat v Číně i v Rusku. A ejhle, ono to přece jenom vadit bude. Teda, knížeti už možná ne, ale těm mladším, ambiciozním určitě.

 

Hedvábná stezka - z minulosti do budoucnosti: Před více než 2000 lety podnikaví a odvážní lidé na euroasijském kontinentu vytyčili několik obchodních cest spojujících významné civilizace napříč Asií, Evropou a Afrikou. Tyto cesty byly dalšími generacemi souhrnně nazývány Hedvábná stezka.

 

»Pás« a »Stezka« jsou dnešními iniciativami pro otevřenou a inkluzivní ekonomickou spolupráci.

Prioritním směrem bude centrální Asie, Rusko, jižní Asie a jihovýchodní Asie i Blízký východ a východní Afrika, právě tam se »Pás« a »Stezka« spojují. Země v Evropě, SNS a Africe mohou být v dlouhodobém horizontu také včleněny. Iniciativy nadto mohou během svého vývoje zahrnout mnohem víc projektů, zemí či subjektů, což může jen zajistit jejich vzrůstající otevřenost.

Některé části dávné Hedvábné stezky procházely Ruskem a tato tzv. Čajová stezka zasahuje svými hlubokými kořeny do dějin této země. Rusko je světovou mocností, která se rozkládá napříč Euroasií a těší se velkému a tradičnímu vlivu na kontinentu a v centrální Asii zvláště. Pro Čínu je Rusko dobrým sousedem, dobrým přítelem a dobrým partnerem. Pro budování »Ekonomického pásu podél Hedvábné stezky« je Rusko nepostradatelným partnerem. Nedávno v době okolo zahajovacího ceremoniálu olympijských her v Soči se prezidenti obou zemí opět setkali k pozitivní a hluboké diskusi o tématu »Ekonomického pásu podél Hedvábné stezky«. Některé existující projekty spolupráce mezi těmito dvěma zeměmi, jako jsou ropovody a plynovody, železnice Čchung-čching - Sin-ťiang - Evropa, silnice spojující západní Čínu a západní Evropu a účast Číny na rozvoji ruského Dálného východu a východní Sibiře, mohou být velice dobře integrovány s budováním »Ekonomického pásu podél Hedvábné stezky«. Tento pás je ve společném zájmu Číny a Ruska a je komplementární k probíhajícímu procesu Euroasijské ekonomické komunity. Proto se může stát hnací silou komplexního strategického partnerství koordinace mezi Čínou a Ruskem.

Převzato z čínsko - ruského fóra: Ministerstvo zahraničí Číny

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před rokem

Změní Duda silně prounijní kurz Polska?

...Dudu podpořili hlavně konzervativní voliči nespokojení s dosavadní prací vlády. Slíbil jim držet si od těla Německo a víc hájit etické normy i národní zájmy – mimo jiné v bankovním sektoru. "Koho má stát chránit? Vlastníky bank, kteří nejsou ze 70 procent Poláci? Nebo jejich klienty, Poláky, kterým jsou účtované jedny z nejvyšších poplatků v Evropě, možná i na světě?" táže se Duda.

Euro nepřichází v úvahu

Zároveň se staví i proti brzkému vstupu země do eurozóny. Polsko se sice na zavedení eura připravuje, zatím ale nerozhodlo o termínu. Postoj veřejnosti přitom podle agentury Reuters signalizuje, že země nebude s přijetím jednotné evropské měny spěchat. Průzkum CBOS ukázal, že vstup do eurozóny podporuje pouze čtvrtina Poláků.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/31...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...