První fáze běženců: proč Rusko nepomůže Sýrii? Blýská se na lepší časy?

 

 

Moskva se stává centrem mezinárodní diplomacie v otázce regulování situace v Sýrii, píše Washington Times.

 

V předvečer se v Moskvě konalo jednání mezi zvláštním zástupcem USA pro Sýrii Michaelem Ratneyem a ruskými diplomaty. Na základě výsledků setkání Státní departament USA prohlásil, že, nehledě za rozdíly v názorech, počítá s tím, že bude pokračovat spolupráce s Moskvou ohledně syrské otázky.

„Chápeme, že je před námi mnoho práce, ale předpokládáme, že existuje možnost pokračování spolupráce s Ruskem ohledně politického regulování v Sýrii", řekl tiskový mluvčí Státního departamentu John Kirby. „Jak to bude vypadat, jak to bude napsáno — to zatím nevíme. Tyto diskuze teprve začaly", dodal.

 
 
Washington Times dochází k závěru, že Washington „začíná souhlasit s tím, že se Moskva stane ústředním hráčem ve všech otázkách, týkajících se Sýrie". A Kreml k tomu vynakládá aktivní diplomatická úsilí, poznamenává vydání.

V poslední době hostovali v Moskvě oficiální představitelé celé řady zemí Blízkého Východu, včetně zástupců syrské opozice. Jordánský král Abdalláh II. během nedávného setkání s prezidentem Vladimírem Putinem prohlásil, že role Ruska „je životně nezbytná pro sblížení proti sobě stojících stran za jednacím stolem".

Přitom Rusko má možnost uhájit svou pozici v oblasti regulování v Sýrii, poznamenává Washington Times. Podle názoru vydání je to spojeno s upevňující se reputací Moskvy jako perspektivní jednající strany s Íránem — zastáncem režimu Bašára al-Asada.

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...