Američani jsou lišky mazané, sankce mají záhadné vítěze

 

Čínská platební karta
Čínská platební karta

Normálně by si člověk myslel, že když už sankce, tak poškodíme toho, na koho sankce uvalíme. A "vono né, to je přece po Americku vopačně"....

Vážně jsou USA ještě vzorem inteligence?

Krymský trh opustili i mnozí mezinárodní operátoři, realizující peněžní převody. MasterCard a Visa na důrazné doporučení stratégů USA . A výsledek? Tuto mezeru okamžitě zaplnil čínský platební systém UnionPay. „BajkalBank už zahájil emisi platebních karet na poloostrově, většina z nich se vydává v rámci platových projektů. Infrastruktura obsluhy klientů s kartami UnionPay se dnes aktivně rozšiřuje a zahrnuje už šest měst regionu: Simferopol, Sevastopol, Jaltu, Jevpatorii, Saki a Kerč", praví se ve zprávě.

V bance připomněli, že UnionPay úspěšně působí v Rusku od roku 2013 a nepodporuje mezinárodní ekonomické sankce, kvůli nimž nemohou na Krymu volně fungovat MasterCard a Visa.

„Prozatím je UnionPay prvním velkým mezinárodním platebním systémem, který bude naplno fungovat na Krymu", řekla vedoucí krymské odbočky banky BajkalBank Olesja Burdukovskaja. Podle jejích slov lze platit kartou UPI za zboží a služby a je možné vybrat si z ní hotovost ve 150 zemích světa, proto bude vhodná i pro ty klienty, kteří často jezdí do ciziny. S tímto systémem pracuje přes 300 bank na celém světě.

No a aby nebylo dost všemu, nastupuje i ruský platební systém MIR, který byl kvůli sankcím urychlen. Prostě, Američani jsou lišky mazané, sankce mají záhadné vítěze...

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...