Významná pomoc z USA zbídačelé a chudé Litvě. Nezištně...

 

Spojené státy projevují po ruské anexi Krymu snahu posílit východní křídlo Severoatlantické aliance včetně tří pobaltských států, které byly dlouho součástí Sovětského svazu.

 

Pentagon už na jaře oznámil, že hodlá ve střední a východní Evropě rozmístit těžkou výzbroj pro útvar ve velikosti jedné brigády. Obrněné vozy Stryker jsou osazeny třicetimilimetrovým kanonem a kulometem. Jsou schopny převážet až dvanáct vojáků.

 

USA opakovaně vyzývají evropské spojence, aby věnovaly na obranu alespoň dvě procenta hrubého národního produktu, jak to vyžadují regule amerického NATO.

 

A tak americká vláda schválila prodej 84 obrněných vozidel Litvě za 15 miliard korun. Nezištně...

A je to. Tak nezištně pomáhá Pentagon jako naše neziskovky. Také pomáhají například Romům. Nezištně. To nemá chibu...

 

P.S. Pobaltské státy žádají odškodnění od Ruska jako nástupce Sovětského svazu, protože nemají na sociální dávky a pomoc chudým. Kolik že stojí kulka do hlavy třicetimilimetrovým kanonem a kulometem...?

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
benda
před rokem

neutrální země jako Rakousko má roční obranný rozpočet přes 300mld korun. Ovšem pro Čecha, zvyklého na to že vojenskou bezpečnost mu přinese Santa Klaus zadarmiko, je nákup obrněnců za 15mld ukrutná suma

nejlépe bychom se měli pod obranným deštníkem nacistické kremelské říše. Čeští muži by nemuseli do války, obranný rozpočet by byl téměř nula, a v novinách bychom mohli číst o koloniáních zvěrstvech západních mocností

Zeolit
před rokem

Pane Bendo, už se nemusíte namáhat s uváděním zdroje. Paní Sybille Netzer, s kterou si na NP nenecháme nic dlužni, už mi odpověděla. Pokud uvádíte nějaká čísla, pro jistotu nezapomeňte na zdroje. Mějte se a přeji Vám dobrou...

Zeolit
před rokem

Pane Bendo, částka, kterou uvádíte mně připadá vysoká. Mohl byste sem dát ODKAZ? Pokoušel jsem se o kontrolu, ale neuspěl jsem. Děkuji.

Ivana
před rokem

Vlastenci "bendovi" výše - v kterém roce to žijete? A o koloniálních zvěrstvech západních velmocí se v novinách dočítáme tak jak tak neboť dnes jsme jejich součástí

Karel
před rokem

S tím nacismem prrr. Stačí si zjistit, kolik pozabíjeli Rusové po rozpadu SSSR civilistů a kolik Američani a není co řešit.

benda
před rokem

Velice správně. Stačí si zjistit, kolik pozabíjela německá říše po roce 1918 civilistů a kolik západní mocnosti, a hned víme kdo je agresor

Vykulený
před rokem

Kreml je německá říše? No toto...

benda
před rokem

Jenom jsem poukázal na to, že předřečník (jistě vědomě) použil starého argumentu hitlerovské propagandy, která tak natírala západní mocnosti na agresora během 2. světové války.

co ovšem čekat na kremlofilním sajtu

Leon Tuzemák
před rokem

Litva nemá o moc víc obyvatel než Kyjev. Stát Litva 2,895 milionu obyvatel (odhad 2015) a město Kyjev 2,847 milionu obyvatel. Od vyhlášení nezávislosti v roce 1990 se počet obyvatel Litvy snížil o 600 000, tj. O PĚTINU! Na šokujícím úbytku obyvatelstva se podílí jak nízká porodnost, tak i vysoká ekonomická emigrace.

Myslím, že hysterická protiruská litevská prezidentka Dalia Grybauskaitė (přitom absolventka Leningradské státní univerzity a členka KSSS 1983 - prosinec 1989) by se měla chovat přiměřeně k bezvýznamnosti své země i své vlastní osoby.

We need to challenge the new security challenges. #Bucharest Meeting of Presidents

https://twitter.com/grybauskaite_lt?lang...

Tady prezidentka Dalia v roce 2014 pózovala na zastaralém americkém transportéru M113, směšné. S válečným štvaním proti Rusku určitě chudičkým Litevcům pomáhá - leda do hrobu.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/c...

Když Shapiro se Zaorálkem sníídááá
před rokem

Snidane s @ZaoralekL. Full plate of world issues: Ukraine, Syria, ISIL, trade. US-Czech partnership rock-solid on all
14. 10. 2015

https://twitter.com/AndySchapiro/status/...

Zajímavé, že ministr zahraničí ČR Lubomír Zaorálek se s touto oficiální snídaní na svém twitteru občanům nepochlubil.

https://twitter.com/ZaoralekL

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...