Nikdo už nevěří USA, dokonce ani Lékaři bez hranic: píší Obamovi!

 

Petici, která požaduje nezávislé vyšetření říjnového vybombardování nemocnice v afghánském Kunduzu, podepsalo za dva měsíce 547 000 lidí z celého světa.

 

Američané vinu za tragédii, při níž zemřely tři desítky lidí, přiznali, ale připisují ji lidskému pochybení. Lékaři bez hranic to to odmítají: "Jedině plné prošetření nezávislým mezinárodním orgánem může obnovit naši důvěru v to, že Spojené státy cítí povinnost dodržovat pravidla války,"!

 

Kábul/Washington - Mezinárodní humanitární organizace Lékaři bez hranic (MSF) ve středu předala Bílému domu petici podepsanou více než půl milionem lidí, v níž vyzývá prezidenta Baracka Obamu, aby umožnil nezávislé vyšetření amerického leteckého útoku na nemocnici v afghánském Kunduzu.

Při bombardování počátkem října ve zmíněném zdravotnickém zařízení v Kunduzu, který tehdy obléhali bojovníci hnutí Talibán zahynulo 30 lidí včetně lékařů. Spojené státy zatím na výzvu neodpověděly.

Lékaři bez hranic chtějí, aby případ vyšetřila Mezinárodní humanitární vyšetřovací komise (IHFFC). Ta je ustanovena speciálně proto, aby vyšetřovala případné porušení mezinárodního humanitárního práva podle ženevských úmluv.

"Jedině plné prošetření nezávislým mezinárodním orgánem může obnovit naši důvěru v to, že Spojené státy cítí povinnost dodržovat pravidla války. Ta jednoznačně zakazují právě takové útoky na nemocnice," uvedl výkonný ředitel Lékařů bez hranic v USA Jason Cone. "Není dostačující, aby ti, kdo sami spáchali útok na zdravotnické zařízení, byli jedinými vyšetřovateli incidentu."

 

Pozor, závažné!

Doplnění: Brusel a Washington vydaly vzápětí dezinformační zprávy, kolik nemocnic "Lékařů bez hranic" vybombardovala ruská armáda. Bylo by logické, že by tato skutečně důležitá a světová organizace podala stejný apel na vládu Ruska v čele s Putinem. Není tomu tak. I zde je vidět, že teroristická osa zla USA, Francie a Velká Británie se dnes už neštítí ničeho! (Prosím, nezaměňovat teroristy z vojenských vedení a politiků těchto zemí s prostými občany. Ti jsou jako my, zoufalí a nešťastní)

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...