Všichni chudí jsou zločinci, protože v seznamu Panama Papers nejsou stejně jako Putin..


Pamprs, nebo Panama Papers
Pampers, nebo Panama Papers

 

Chtěl jsem se původně zavrtat do prazvláštního odhalení offshorové společnosti v Panamě. Ale proč nosit dříví do lesa, když už to velmi dobře zpracoval někdo jiný, s jehož výkladem naprosto souhlasíme. Petr Pokorný

 


(Na závěr je odkaz na celý text)

Lustrování a fraška kolem seznamu nahraje pouze neprůhlednosti nejbohatších z USA, kteří nikdy neudělají "okno do kořán" nad svými financemi, ale při každém obchodu vezou s sebou desítky až stovky právníků a ekonomů!

Pokud by totiž tento skandál, který trestným většinou není, měl mít nějaký dopad, musely by USA vyhlásit naprosté zjednodušení a zprůhlednění financí MMF, FEDu, mezinárodních institucí a nadnárodních institucí, v nichž mají tito dlouhoprsťáci všude hlavní slovo!

Proč USA neiniciují zrušení daňových rájů?

Protože tam Bushové a další perou peníze na peníze generálů a advokáty za jejich zájmy. Protože tam mají nejvíce vyvedených peněz ze zlodějen, což se projevilo v roce 2008, kdy západní krize chudáky vyhnala na ulici a bohatí zbohatli. Nyní prý vytvářejí další dodanění, ale opět neprůhledné. A to nejhlavnější:

Autentičnost dokumentů nikdo oficiálně nepotvrdil, ba co víc, samotná společnost Mossack Fonseca odmítla potvrdit jejich pravost a činnost novinářů označila za zločin. Jeden ze zakladatelů společnosti, Ramon Fonseca, v interview pro panamskou televizní stanici TVN prohlásil, že některé dokumenty byly skutečně firmě Mossack Fonseca odcizeny, neupřesnil ale, o jaké konkrétně se jedná. A především oni investigativci oznámili, že zveřejní to, co chtějí oni a nikoliv padni komu padni! Takže když tato partička obviní kohokoliv z čehokoliv a nepodloží důkazy jako WikiLeaks, dělá ještě větší zločin, než Islámský stát! (Mimo hrdelních vražd, samozřejmě)

 Loni v listopadu politiky pobouřila dosud největší "inverzní" transakce, kdy americký farmaceutický gigant Pfizer nabídl převzetí společnosti Allergan se sídlem v Irsku za 160 miliard dolarů (3,8 bilionu korun). O kolik že se má jednat kolem Putina? O dvě miliardy? Porovnejte si...


 A nyní upoutávka z článku:

 

www.guardian.com

Osnovatelé Panama Papers

Korporátní deník Süddeutsche Zeitung, který získal uniklé dokumenty, dává detailní vysvětlení metodologie, kterou korporátní média použila k jeho prohledávání. Šla po Putinovi a po jménech spojených s režimy, na něž jsou uvaleny sankce OSN. Podobně postupoval i korporátní Guardian, který snaživě publikoval seznam lidí ze zemí, jako je Zimbabwe, Severní Korea, Rusko a Sýrie. Filtrování informací z Mossack Fonseca jde přesně ve směru agendy médií vlastněných jedním procentem, které tam mělo nelegální peníze. O hlavních zákaznících Mossack Fonseca, tedy západních korporacích a miliardářích, zatím nenajdete ani zmínku. A Guardian už si pospíšil s ujištěním, že "většina uniklých materiálů zůstane soukromých." Zatím můžeme očekávat odhalení proti Rusku, Íránu, Sýrii. A možná některým západním zemím typu Islandu, to pro lehké vyvážení.

 

Případ Vladimira Putina

Nyní se podívejme na "odhalení" ohledně Putina. Putin tzv. "ukradl 2 miliardy USD" a udělal to takhle. Jeho blízký přítel Rodulgin, který má tříprocentní podíl v Bank Rossia, zařídil, že tato banka přes švýcarské právníky a kyperskou banku RCB poskytla v roce 2010 nebo 2011 nezajištěné úvěry ve výši více než 1 mld. USD offshorové firmě Sandalwood na Panenských ostrovech. Tu založila panamská společnost Mossack Fonseca, hlavní aktér aféry Panama Papers. Sandalwood poté půjčil 11,3 mil. USD ruské firmě Ozon, vlastníkovi lyžarského areálu Igora, v němž je Putin prominentním hostem a vdával v něm v roce 2013 (tedy více než dva roky poté, co proběhla popisovaná transakce) svou mladší dceru Káťu.


Podle barevné čáry z grafu - dráhy peněz - to vypadá, že Putin na začátku vydal 2 mld. USD, aby na konci uspořádal svatbu dcery. Proč nedal např. 1 mil. USD přímo lyžarskému středisku, to investigativci z Guardianu (či ICIJ) s důvěrou ponechávají na matematických schopnostech a důvtipu svých čtenářů.


 Dnes můžeme doplnit, že už se ví i o údajných penězích Le Penové (samozřejmě kolem ní), Číny (samozřejmě kolem premiéra), okolí Putina je už popsáno, připravuje se Brazílie a Venezuela, lidí z České republiky, obchodující v Rusku a Číně atd... A jakoby vždy je popsáno, že na tom není pravděpodobně nic trestného, že prostě jen tak to občanům píší...


Celý text a velmi zajímavý můžete dohledat zde:

Panama Papers: Čím teď jsou, a čím mohou být

 

Další odkazy

Co řekl Putin 18. 12. 2014 ? Převeďte své majetky z offshorových základen v zahraničí na domácí firmy!

Blesková senzační zpráva: Putin má obrovské jmění! A důkaz...?

Rubriky: , ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...