Statistika MMR: V české republice je 4442 neziskových organizací dostávajících 24 miliard!

 

V minulých týdnech jsme se zabývali neziskovými organizacemi. Zdálo se vše přitažené za vlasy, než se tím začaly zabývat kontrolní orgány. Výsledky jsou tristní. Tam kde se jedná o neziskovky, o menšiny a všechny další provokace státu vůči majoritě, je neuvěřitelný... Bordel. Úmyslný a zakrývající? Možná. Nevíme!

 

 

 

NKÚ: Stát utratil 727 milionů korun za migrační politiku, ale neví komu pomohl!

Stát nemá přesná čísla o tom, kolika cizincům v Česku pomohly evropské dotace na migrační politiku, zjistil Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ). Projekty z programu spravovaného ministerstvem vnitra přitom mezi lety 2011 až 2015 získaly přes 727 milionů korun. Podle kontrolorů není vyhodnocení programů migrační politiky spolehlivé, protože není možné zpětně kontrolovat údaje o klientech projektů. "Ministerstvo vnitra nepožadovalo, aby příjemci dotací evidovali klienty podle data narození. Přitom právě podle tohoto údaje ministerstvo pobyt cizinců v ČR sleduje.


 Zajímavé, že najednou v USA pochopili

Americká vláda zkrátila finance některým nevládním agenturám, které pracují v Sýrii. Důvodem je přeplácení tureckých dodavatelů základních potřeb, které agentury distribuovaly mezi oběti konfliktu. Americká Agentura pro mezinárodní rozvoj (USAID) v prohlášení oznámila, že pozastavuje financování 14 organizací a jednotlivců zapojených do programu pomoci.

 

 Hate free zóna? Děsivé!

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán z hnutí ANO s přihlásil k vládní iniciativě HateFree a dal na dveře úřadu nálepku signalizující, že ministerstvo je „hate free zónou“.  Kolik nás stojí? Přitom ministr Pelikán připravuje zákon, který lze aplikovat na každého, kdo bude chtít rozklíčovat, komu jdou peníze do kapsy, aby byl označen jako xenofob a rasista, protože chce připravit chudáky z menšin o peníze. Zvrácenost? Jistě, ale jak se bránit?

Pražský magistrát se navzdory rozhodnutí zastupitelstva a občanů připojí ke kampani hate free. Rozhodla o tom v úterý rada města. O konkrétní formě zapojení bude primátorka Adriana Krnáčová (ANO)s vládní Agenturou pro sociální začleňování ještě jednat.

 

 

Mistr Jan Hus byl prý xenofobní zrůda, hlásá Hate Free Culture

„Mistr Jan Hus o nich v roce 1409 napsal: ,Cikáni jsou plémě nečisté, mravů hanebných, práce se štítící, druh druha okrádající a Boha neuznávající.‘“

 

Jak se uvádí přímo na webových stránkách iniciativy, projekt HateFree Culture (HFC) realizuje Agentura pro sociální začleňování, jeden z odborů Úřadu vlády ČR. Projekt je podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska (projekt je tedy financován z veřejných peněz). Hlavním mediálním partnerem je Česká televize. Ta televize, ze které se nedozvíme, kam peníze jdou a v těchto dnech je žádost. Lukáš Houdek z HateFree Culture ParlamentnímListům.cz sdělil, že rozpočet čistě jen na HateFree Culture v roce 2015 byl celkem zhruba 9 086 457 korun. Celkový tříletý rozpočet čistě jen pro HateFree Culture je na aktivity 7,63 milionu a na vysílací časy, inzerci (sem spadá i část dalších aktivit projektu, nejen HFC) je 9,88 milionu .Celkem tedy 17,51 milionu.

HFC je součástí projektu Kampaň proti násilí z nenávisti Agentury pro sociální začleňování při Úřadu vlády, která má stát 39,75 milionu korun.


 

„CHCI STEJNÝ METR VŠEM! NE DVOJÍ METR, TEDY JAK TO CHODÍ DNES: ROVNOST PŘED ZÁKONY PODLE BARVY PLETI.“

 

Otto Chaloupka, Hodonín

(Žádnou pozitivní diskriminaci? A jak to udělat, když nesmíme rozlišovat? Takže v Hate Free zoně opět rozlišíme Romy a majoritu? Zajímavé...)

 


Nenávist šíří dle HateFree fanoušci Zemana, Putina, kritici Romů, ti, kteří mluví o lásce k vlasti, a odpůrci Havla, humanistů a multikulturalismu

Ten kdo šíří nenávist, je dle HateFree takzvaný „hejtr“, čili „nenávistník“. Nenávist šíří dle HateFree fanoušci Zemana, Putina, kritici Romů, ti, kteří mluví o lásce k vlasti, a odpůrci Havla, Strany zelených, humanistů a multikulturalismu.

Hejtr je charekterizován ze strany HateFree konkrétně takto: „Takže jak si lze představit klasického hejtra na českém webu? K čemu inklinuje a proti čemu se zásadně vymezuje? Má kladný vztah k autoritářskému systému (Rusko, 90 %, nebo USA, 10 %) a rovněž k vládě silné ruky, kterou pro něj dnes představují prezidenti Putin i Zeman. Kladnými hrdiny z minulosti tu jsou prý Hitler, Stalin či Miroslav Sládek. V anonymitě webu se rád prezentuje jako hrdina nekompromisní v postojích vůči menšinám. Je představitelem prvoplánového nacionalismu. V jeho komentářích nezřídka vlají emotikony české vlajky, s oblibou doplňované opakujícími se refrény o lásce k naší krásné zemi. Trpí sentimentem po starých časech, po režimu před listopadem 89, kdy údajně vše fungovalo, tehdejší společnost se zdárně vyrovnávala např. s romskou otázkou, kdy všichni Romové poctivě pracovali, slušně bydleli a nedělali bordel. Sentiment starých časů neznamená, že hejtr je zrovna pamětníkem této doby. Naopak, pouze slepě přebírá tento sentiment ze svého okolí. Z politických stran silněji inklinuje k Úsvitu T. Okamury a přímo nesnáší Stranu zelených. Má negativní vztah k aktivistům všeho druhu a občanské společnosti vůbec. Multikulturalismus ho dokáže rozpálit doběla. Bytostně nesnáší pravdoláskaře, tzv. lidumily, humanisty a Václava Havla. Občanská demokracie v něm vyvolává pocity silné nevole, pohrdá liberálními hodnotami – USA a obecně změkčilým Západem.“

Shrnout se dá takto: každý, kdo upozorní na to, že neziskové organizace jsou strůjci korupce, rozkrádání a bezpracného zneužívání peněz, podněcující celou společnost ke strachu a obraně před nebezpečím, je strůjcem zločinu a tudíž neziskovky žádají ministry, aby proti nim zakročili. Zvrácené a zrůdné? Ano, ale kdo to zastaví?

Sypat jim ze státní kasy je zvrhlost

ParlamentníListy.cz

 Josef Skála. „Moralizovat proti nenávisti – a k jejím zdrojům buď mlčet, nebo je vykrápět svěcenou vodou – je čítankový exemplář pokrytectví, v němž si tak libují liberální svatoušci. Vyrábí se tím i nafukovací ‚osobnosti‘, aby nám ze své ‚korektnosti‘ dávaly o to dotěrnější lekce. Jenže nenávist neroste po stromech. Bývá konečnou stanicí zoufalství. Vzteku na ty, kdo jsou s to celé země ‚vybombardovat do doby kamenné‘. I na ty, kdo nám pak psance těch pohrom stěhují do Evropy. Řešit je třeba příčiny nenávisti, a ne teatrálně vyvěšovat fangle. Bušit na dveře těch, kdo mají zoufalství na svědomí. Nedat jim pokoj, dokud své oběti neodškodní. Právě to ovšem svatoušci v plánu nemají. Sypat jim ze státní kasy je zvrhlost. Tím méně zbyde na ty, kdo si pomoc skutečně zaslouží,“ říká Skála.

 

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • historik, publicista, editor revue www.stripkyzesveta.cz
Hrůzné na tom je, že komunista nám dává lekce ze slušnosti a dokonce má pravdu. Že skutečně nenávist neroste na stromě, ale musí ji někdo zažehnout. Že nemocní lidé nenávistí jsou v řádu promile. Ostatní ne-nenávidí, ale brání se a různé lidskoprávní organizace, aby si zasloužily bezpracně peníze, tuto obrovskou skupinu dnes už 70% obyvatel země nejdříve vyprovokují a následně osočí z nenávisti a každý, kdo zvolá zoufale o pomoc, je za to potrestán.

 
Už dříve jsme upozorňovali
 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
opus111
před 6 měsíci

Článek je značně zavádějící svým obsahem. Jednak mi chybí jasný odkaz na jasná data, odkud autor čerpal údaj, že 4 442 neziskovek, čerpá 24 miliard předpokládám Kč. Čerpá je za rok nebo za pět let nebo kolik? Z rozpočtu nebo fondů EU? A hlavně struktura těch neziskovek.

Protože v textu se pak dovíme o některých příkladech, kde jsu částky pouze v jednotkách miliónů, navíc za pět let a navíc ne z rozpočtu státu ale z fondů EU.

V závěru, že tříletý rozpočet HFC je kolem 7 miliónů Kč.

Evidentně je článek silně manipulativní a spíše připomíná úroveň AERONETu.

Myslím si, že autor má navíc. Ale chce to jít k jádru a podstatě věci a hlavně zdrojovat, ale to by asi pak nevyznělo tak úderně jak autor článku zamýšlí.

Jinak 24 000 miliónů / 4 442 = 5,4 miliónů na neziskovku

novota
před 6 měsíci

Panáček chválí socan bande a je zaměstnancem člověka v tísni václavak 3 3 patro a sedí za pc č. 33 a pomlouvá...

Petr Pokorný
před 6 měsíci

Překvapení: tuto výtku přijímám. Je to skutečně úmysl. Článek by byl dlouhý a nepřehledný. Ale slibuji, že jednotlivé údaje budou zveřejňovány v souvislosti s dalšími podvody. Vemte to jako dlouhý úvodník. Ty neziskovky nekončí, naopak užírají stále víc. A souhlasím, že mnoho je důležitých, ale ty paradoxně nečerpají skoro nic. A o to je zločin těchto převracečů hodnot a poctivosti horší!

lubajs
před 6 měsíci

Z toho opravdu velkého počtu neziskovek je dost občanských hnutí, iniciativ, spolků, které ale nelze brát jako parazity. Nejhorší je, že právě ty nejméně prospěšné neziskovky (zaměřené na ochranu menšin a imigraci) inkasují od státu nejvíce a ještě se jim každoročně finance od státu automaticky navyšují. Navíc má tento typ zbytečných neziskovek tendenci nadále bobtnat, tzn. že je každoročně bývalými absolventy humanitních pavěd pražské UK nebo brněnské Masarykovy univerzity zakládáno několik další s požadavkem o dotace. Jinak tyto neziskovky mi připadají, jako jedna z dalších forem organizovaného zločinu.

Dagmar
před 6 měsíci

Přesně jste to napsal: organizovaný zločin - já bych přidala podporovaný naší vládou. Na děti, rodiny, důchodce peníze nejsou, ale na různé neziskovky ( většinou setsakra ziskové) na ty peníze jsou.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...