V jaké fázi je vlastně pád Německa a eura?

Zatímco eurofilové hýkají nadšením, jak zářná budoucnost nás čeká pod křídly Německa a Evropské unie a přeanalýzovaní analytici mají přesné výpočty zářné budoucnosti, nemusí být zlaté vše, co se třpytí. I pozlátko se leskne...

Dělat jenom teoretické analýzy od stolu a počítače se nevyplatilo v nemovitostní bublině před pěti léty. A tito lidé jsou nepoučitení. Místo aby vyšli do ulic a podívali se, jaké je skutečnost, tak se uzavírají ve skleníkové kouli a vysílají svá moudra...

Jak to vlastně s Německem je? Merkelová rozdává úsměvy, dav tleská a pěje ódy, ale...Pár dní po napsání textu, kde jsou popsány důvody nezářné německé budoucnosti Euro už korunu nenahradí, tendence budou odstředivé , jsou odborníci, akcionáři a experti opět v šoku.

Největší německá Deutsche Bank ve čtvrtém čtvrtletí v těžké ztrátě!

A nečeká lepší výsledky ani tento rok. Navíc ta čestná německá banka podváděla s rizikovými dluhopisy, podváděla s mezibankovní sazbou "Libor" a musela zaplatit obrovskou pokutu...Nějak se ta německá čestnost, nám předhazovaná, někam vytrácí. Kam....?

A můžeme Babiše na vnitřní scéně jakkoliv kritizovat (dokonce oprávněně, protože pro politiku je víc než ušpiněn), nemůžeme popřít, že na okolní trhy proniká stále víc. A nejenom Babiš. Další ránu dostalo Německo od soudu v Lucemburku. Český realitní miliardář Radovan Vítek směřuje k tomu, aby ovládl další poklad - realitní společnost Orco Property Group - kdy soud povoli Vítkovi, že může koupit třetinu Orco Germany a směřuje k tomu, aby ovládl celou nejvýdělečnější část OPG. Mnoho komunistických nostalgiků vzpomíná, jaké skvělé firmy byly v těžkém průmyslu Privatizace Poldi Kladno a zmatení blogeři a mnohé ani nenapadne, že peníze ve 21. století leží jinde.






Takže když přidáme tupá slova prezidenta Zemana o vytunelované a spálené zemi, jak je možné, že jsme z toho ještě živili Německo a Rakousko Proč mi Zeman zvrací v obýváku? (Tvrdá ekonomická data) ? Díky Bohu, už se to překlápí na druhou stranu. Neviditelná ruka působí, byť se tomu stále mnozí smějí.

A opět porovnejte, co je uváděmo zde a jak se ti superexpertní analytici mýlí. Právě proto, že nejsou schopni vylézt ze skleněné koule a poznat skutečný život, který kráčí jinam!

A co je největší fraškou či zoufalstvím?

Že nová vláda zahajuje atak na to, aby ČNB otočila kormidlem a těsně se přimkla k Německu, Bruselu a euru, když každý soudný chápe, že jedině diverzifikace (rozprostření) vývozu a dovozu je jediným lékem, jak si vzestup a trend prosperity uchovat!


Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...