Kanadský premiér Justin Trudeau a představitelé Evropské unie v neděli v Bruselu podepsali obchodní a hospodářskou smlouvu CETA. Dohoda by měla od příštího roku začít odstraňovat naprostou většinu cel a poplatků, které dosud omezují obchod mezi unií a Kanadou.

Počty státních zaměstnanců rostou a rostou. Od roku 2012 se jejich počet zvýšil o přibližně 23 tisíc na letošních 437 tisíc osob. To však ani náhodou není celkový počet zaměstnanců tuzemského veřejného sektoru.

V tichosti prochází další a další nepolitická posouzení Ruska, kdežto politicky se Rusko hroutí, útočí, zabíjí, "heckeruje" a údajně podvádí celý svět.

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii v září meziročně vzrostl o 7,2 procenta na téměř 1,46 milionu vozů. Je to nejlepší zářijový výsledek v historii sledování těchto údajů.

Když se vyjádřil prezident Putin na energetickém kongresu v Istanbulu, že podpoří dohodu OPEC, vyrazil tím mnohým dech a těžba z břidlic v USA a Kanadě musela zajásat.

Co se děje tak závažného, že by měla ČNB zpozornět (možná dle mimořádného jednání v pátek tak činí) a naše vláda s rozhazováním zatáhnout za záchranou brzdu?

 Po nás potopa, musí být s jistotou přesvědčen nynější guvernér ČNB Jiří Rusnok (ke konci i Singer) a předseda vlády Sobotka.

 


Že soutěž v nicnedělání , což je velká "facha" postoupila teprve do čtvrtfinále  a ten hlavní nábor vybrat ty, kteří umějí kvalitně nedělat nic jako třeba Jourová má také své limity?

Blíží se volby, peníze přehazujeme uhlířskou lopatou a rozhazujeme vidlemi, a papírová váha "Bóža Sobotka" se bije v papírová prsa, jaká je světová třída a že ti před ním...

Překvapivě seriozně popsal situaci na ruském trhu v bankovnictví pod správou guvernérky Centrální ruské banky Elviry NabiullinovéOndřej Soukup z Hospodářských novin. 

Omlouvám se za zavádějící nadpis, protože toto lze dohledat u mnoha ekonomických expertů či novinářů, jako je Petra Procházková, v ČT a denících viz níže.

Proč je koruna nepřirozeně oslabená i dnes, když údajně ekonomika šlape jako hodinky dle slov Sobotky a Babiše? 

Podle zářijové zprávy IEA došlo v srpnu ke změně na postu světového lídra v produkci ropy. Světovou jedničkou se stává opětovně Saúdská Arábie, která sesadila od dubna 2014 vedoucí USA.

Vychvalování amerických dluhopisů sice nebere konce, ale přesto informace, jak na tom skutečně USA jsou, není na škodu.

Paříž - Šéfka Mezinárodního měnového fondu (MMF) Christine Lagardeová stane před soudem kvůli sporné arbitráži z roku 2008, kdy byla francouzskou ministryní financí.

Dnešní OVM svedly docela zajímavou diskuzi mezi dvěma bývalými guvernéry. A oba dva potvrdili velice závažné informace, které nesmí zapadnout.

Německo se otřásá v základech, a i když nás naše vláda oblažuje úžasnou budoucností, Evropa začíná být vystrašená. A ani ECB si není jistá, co bude dál!

Česko by mělo usilovat o připojení k Asijské bance pro investice do infrastruktury (AIIB) podporované Čínou. Shodli se na tom odborníci na konferenci Iniciativa Pás a Stezka, kterou dnes v Praze pořádalo Česko-čínské centrum Univerzity Karlovy.

Přebytek státního rozpočtu stoupl ke konci srpna na 81,2 miliardy korun z červencových 75,6 miliardy Kč. Jde o nejlepší srpnový výsledek od vzniku České republiky, uvedlo dnes ministerstvo financí. Za výsledkem rozpočtu stojí podle úřadu růst daňových příjmů.

Spojené státy měly v poměru k hrubému domácímu produktu vyšší státní dluh než Portugalsko, které bylo před nedávnem nuceno požádat o zahraniční finanční pomoc, aby se vyhnulo riziku státního bankrotu, psaly v roce 2011 Financial Times.

Americká agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) loni v září Volkswagen obvinila, že do vozů s naftovým motorem instaloval software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty oxidů dusíku.

Nějak příliš nejasností se nahrnulo se zvláštní symbiózou Evropské unie a Ukrajiny za dohledu USA. Minulý rok bylo jasné: Ukrajina neplatila nic, nedostala nic. A pak se to nějak zamotává.

Opět se před volbama objevují výroky o rozkradené, vypálené zemi. Opět si musíme vyslechnout výroky o zpackané privatizaci a další nesmysly. Což takhle dát fakta opět na stůl, abychom si připomněli....?

Je pravdou, že Volkswagen  ve Wolfsburgu snížil pracovní směny v důsledku poruchy jednoho z dodavatelů  náhradních dílů dle stávající smlouvy, jak píší Reuters? Nebo je za tím něco jiného?

Zvláštní pohyby na komoditních burzách: jednání, která vedl Putin se zástupci OPEC, těžby ropy, plynu a následného prodeje jakoby měnily své priority a Rusko měnilo strategii.

Je fascinující, jak zmateně se vyjadřují „experti“ od ministerstva financí po experty bank. Stále poukazujeme na to, že ekonomika je hnána na podvodu tří pseudoimpulsů: dotací, kvantitativního uvolňování a vládních zakázek. A pokud jedna vypadne, tak se to okamžitě projeví.

Stále se vynořují další a další podvody Sobotkovy vlády na zalíbení lidem, které nejsou viděny jako budoucí hrozba, ale jako úžasná socialistická pomoc pracujícímu lidu.

Katastrofický scénář amerických agentůr, že ruská ekonomika je jeden stupínek před kolapsem, zdá se, opět nevyšla! Alespoň hospodářský vývoj zhroucení se minimálně nekoná a ruský rozvrat se odkládá!

Abychom vnesli trochu více světla do diskuzí zde, dejme slovo expertům na kurzový výpočet. Jak na tom je koruna a jak by skutečně měla být bez intervencí?

Máme se stále lépe a lépe. Jenom je zajímavé, že každý nákup je výhodnější a výhodnější, pouze je to doplněno malilinkatým problémem - navýšením státního dluhu.

Možná bychom se měli podívat na záhadnou (dlouhodobou) akci oslabování koruny i z jiného pohledu – normálního občana v praxi, protože nesmyslů už bylo napsáno dost. A jedině přímé setkání s fakty může rozsoudit záhadné výpočty celého spektra obdivovatelů svých politických Bohů a šamanů.

Přečtěme si pozorně povídku, co jsou cyklostezky, aquaparky a další záhadné stavby, které nám zvyšují tak úžasně HDP a matou lidi, jak na tom skutečně jsme.

Omlouvám se, že nedopatřením jsem přehlédl několik vět v textu, který mi zaslal Petr Pokorný, takže je nyní doplňuji.

Neviditelnost ČNB nenápadně zakrývá to, že momentálně jde o nejdůležitějšího hráče na české scéně, jejíž význam snadno zakryje i premiéra.

 

Řecko je strašně zadlužené. Prý se tam všichni flákají a nic nedělají. Samozřejmě odchody do důchodu, vybírání daní a další a další nedokonalosti o Řecku jsou opravdivé.  Ale pak je tady další záhada.

Zatímco profesorové jako Klaus či Zelený (nebo Robejšek apod.) dávají k dispozici čísla na sebe navazující a související, tragédie Jiřího Havla (po smrti) či Mládka (o Sobotkovi ani nemluvě) jsou jeden velký cirkus.

I když údaje zde nejsou pro přesné výpočty daní a bank, přesto je dobře vše uvézt na pravou míru.

USA poklesla brada. Po roce 2000 hýřily USA superlativy, že jim svět bude s plynem a ropou ležet u nohou, OPEC a Rusko měly paběrkovat a v roce 2012 - 2013 s těmito fantasmagorickými zprávami žil celý proamerický svět.

Goldman Sachs: americký úvěrový cyklus blíží ke svému konci a projeví se během nadcházejících dvanácti měsíců.

Všechny finanční noviny včetně financí na idnes.cz dodaly tuto správu: Loni se každý třetí starobní důchodce rozhodl pro předčasný starobní důchod.

Všimli jste si záhady, kdy našinec nezavadí o práci, protože nechce dělat šest dní v týdnu bez nároku na dovolenou? Prý mají dělníci příliš nosy nahoru a Ukrajinec či Bulhar prý hrábne po každé práci.

Zajímavé, že tento Američan z Maďarska židovského původu vždy ví, jak něco ukrást, někomu uškodit, něco obejít, aby obyčejní lidé vždy dostali po hlavě a on za pomoci neziskovek zbohatl.

Babišův a Sobotkův ekonomický zázrak, nebo totální lež a podvod? Ukažme si nádhernou studii, kterou nám Evropa nechtěně dala a Rupnik se Švejnarem nevědomky toto potvrzují.

Všimli jste si masívní kampaně vládních masmédií, které tvrdí, že ještě tak úžasně nebylo a bylo to jejich zásluhou? Prý se zvedejí platy, průměrná mzda i medián roste do nebeských výšin a vše je zásluhou této socialistické vlády...

Podle šéfa analytiků společnosti Source Paula Jacksona může ropa s ohledem na její historický vývoj od roku 1870 klidně poklesnout až o 60% oproti současným cenám tedy směrem k úrovni 20 USD za barel.

Bylo by vhodné připomenout Alana Greenspana, pro mnohé guru západní pseudokeinesiánské ekonomiky, jehož ješitnost a zaslepenost přivedla USA do strašidelných otřesů: hypoteční bublina splaskla a Greenspan (FED) s ostudou šel do pryč.

ŠOK! Centrální ruská banka  v zátěžových testech nasadila tyto parametry: cenu ropy na 25 $ za barel při poklesu HDP o 2,4%.

Petersburg:  komoditní burza zahájila obchodování s ropou! Zatím pro malé velkoobchodní prodejce v St. Petersburg International Mercantile Exchange (SPIMEX). A nové kontrakty na ruskou ropu jsou již v rublech nikoliv v dolarech!

 Britsko-nizozemská ropná společnost Royal Dutch Shell oficiálně uvedla, že ruší dalších 2200 pracovních míst, což bude dělat dohromady už 12500 pracovních míst do konce tohoto roku z důsledku ropné války a nízkých cen ropy. Připomeňme, že Shell propustil už minulý rok 7500 zaměstnanců.

Co je příčinou, pouze "jakési malé dohody" v závěru setkání ve Vídni? Mimo protichůdné zájmy například Venezuely a Iránu především výpočet výše ceny ropy, která by pomohla nastartovat těžbu z břidlic.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...