Zahájí USA letecké humanitární bombardování na Mississippi od Lousiany po St.Louis?

 


Uprchlý černoch Jim
Uprchlý černoch Jim

FERGUSON - stát Missouri: „pokojné rabování černošského obyvatelstva je základem protestu proti bílé menšině"....

 

 

 

 

Co se změnilo od dob Marka Twaina a „Huckleberryho Finna z roku 1893 na Mississippi mezi Saint Louis po New Orleans? Tedy mezi státy  Oklahoma, Indiana, Ohio, Kentucky, státem Mississippi a Louisianou? Od období, kdy se na Mississippi plavil Huck Finn s uprchlým černochem Jimem, nebo v Chaloupce strýčka Toma od Harriet Beecher Stoarové (1851) popisující Kentucky od Louisville přes Ohio River a Mississippi do New Orleans? Černí jsou popisováni morálně lepší bílých....

 

Mississippi
Mississippi

O sto let později. Jaká je skutečnost?

Černoši dostali svobodu. Mají pozitivní diskriminaci. Horší známky ve škole jim umožňují přednostní právo na vysokou školu před bílými. Nyní je jedna z žalob u Nejvyššího soudu USA. Nesmí se tam vyslovovat černoch, ale Afroameričan. Prý nejsou černí. Je to urážka. Obloha už v USA není modrá, ale má barvu jedné části barevného spektra. Co kdyby se modrá náhodou někoho dotkla. Pseudohumanismus vítězí, pseudosvoboda má žně. Blbost kvete, výchova dětí je zločin. Gayové a lesby mají přednostní právo na veřejnou pomoc, zatímco klasická rodina se skrývá jako něco zaostalého a divného. Rodina je zrůdnost! Pryč s rodinou, nasaďte zkumavky, hlásá čtyřprocentní veličina, když roznáší AIDS. Prý jsou ostatní úzkoprsí, či dokonce diskriminační. Střílení ve školách z rychlopalných pušek je náhrada za počítačové hry, které tam nemohou hrát. Zatímco Karafiátovy Broučci jsou sexistické a na indexu zakázanosti, pornoprůmysl gayů a leseb z Hollywoodu má své žně. Toto dokázaly USA za 70  let od velké prosperity do obrovské zadluženosti. Jdou nám příkladem?

 

Muž z Prince George's County v americkém Marylandu vyprovokoval v sobotu honičku a přestřelku s policií. Nakonec šokovaní policisté zjistili, že se v jeho autě nachází i postřelená tříletá holčička, podle všeho jeho dcera, uvedla CNN. I ta už nežije. Na místě prvního konfliktu navíc našli zraněného dědu holčičky a prababičku, kteří jsou oba v kritickém stavu.

 Saint Louis dnes

Násilí a nepokoje v americkém St. Louis už včera došly tak daleko, že guvernér amerického státu Missouri musel dnes vyhlásit mimořádný stav a zákaz vycházení. Důvod? Černocha Browna zabil v noci se soboty na neděli minulý týden osmadvacetiletý bělošský strážník Darren Wilson. A rabování začalo, když policie v pátek zveřejnila policistovo jméno a zároveň dokumenty, podle nichž Brown těsně před svou smrtí vyloupil obchod.

Černochy ukazovat nebudete, je to lež, podvod bílých, ječí dav a rabuje obchod, kde byl Brown přistižen. V New Yorku podle Reuters způsobil početný dav na náměstí Union Square uzavření jedné z dopravních tepen Manhattanu; policie tu zadržela několik lidí.

A zatímco v New Orleans a okolí jsou masakry a pogromy, o tisíce kilometrů dál provádějí USA humanitární bombardování, mentorují všechny státy světa mimo Izraele a mezinárodní soudní dvůr v Haagu je pro ně komiksem. Ten na ně jurisdikcí neplatí. Přesto od ostatních žádají, aby rozsudky dodržovaly a odsouzené trestaly.

Neměly by si USA nejdříve udělat pořádek doma, zase jít světu příkladem pracovitostí a slušností včetně proklamované svobody slova a občana a pak teprve dělat světového četníka?

Není to stále stejný problém známý i od nás?  Takže ti, co utíkají před kriminalitou, jsou rasisté a zločinci? A dodržování pořádku znamená vždy „rasovou diskriminaci“?

 Aktuální zpráva: guvernér povolává armádu!

 

Ferguson (Saint Louis)

Ještě před třiceti lety zde žily téměř výhradně bělošské rodiny.


Kořeny tohoto napětí sahají až do začátku dvacátého století. St. Louis, na jehož předměstí se Ferguson nachází, se v té době ocitlo na trase černochů, kteří z jihu migrovali za prací do továren v Detroitu a Chicagu. Řada z nich však na sever nedorazila  a usadila se v St. Louis, píše The New York Times.

Realitní kanceláře a vedení města se tehdy domluvily a stejně jako v dalších městech USA držely lidi tmavé pleti jen v centru, zatímco předměstské oblasti zůstaly čistě bílé. Využívaly k tomu tzv. zónování a různé vyhlášky.

Když byla v sedmdesátých letech většina těchto omezení zrušena, začaly se černošské rodiny stěhovat i do předměstských oblastí a běloši se posunuly ještě dále od centra. Spousta předměstských čtvrtí tak v té době „změnila barvu“. To byl také případ Fergusonu, tehdy poklidného města s rozlehlými parky a úhlednými cihlovými baráčky obývanými bělošskými středostavovskými rodinami.

Do jednobarevného předměstí se postupně začaly stěhovat černošské rodiny, které se rozhodly opustit upadající St. Louis zamořené zločinností. A bílí se z Fergusonu začali stěhovat pryč.

 

 

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/jak-vzniklo-rasove-napeti-ve-fergusonu-d9n-/zahranicni.aspx?c=A140817_161713_zahranicni_zt

Vážně si někdo myslí, že pozitivní diskriminací a zatajováním, kdo páchá většinu zločinů v osobní rovině, pomáhá svobodě občana? Před sto léty to tvrdily v USA. Kde jsou dnes? A kde budou naše děti při slepém napodobování USA za sto let?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...