Senátore Velebo, jste lhář a lotr. Asi proto jste senátorem! Chceme cukr...

Rok 2008: pravicová vláda je nekompetentní. Jsou to banditi, kteří okrádají Českou republiku, zní z ČSSD. A v čele stojí odborová organizace a  Jan Veleba..

Protest rolníků proti uzavření cukrovarů ES bude příští středu

Kolem 150 pěstitelů cukrovky se má sejít ve středu 22. listopadu 2006 k demonstraci před německou a britskou ambasádou kvůli záměru cukrovarnické společnosti Eastern Sugar (ES) uzavřít svých pět závodů ve střední Evropě, včetně tří cukrovarů v České republice. ČTK to řekl po včerejším jednání organizačního štábu zemědělců prezident Agrární komory Jan Veleba."Mezi dodavatele společnosti patří zemědělci z Olomoucka, Prostějovska, Přerovska, Vyškovska a Kroměřížska. Očekávám, že z každého okresu pojede na protest deset až 40 lidí," uvedl Hlavinka.

Podle prezidenta Agrární komory Jana Veleby si Česká republika svůj díl restrukturalizace evropského cukerního pořádku splní tím, že společnost Eastern Sugar uzavře tři moravské cukrovary. Tím klesne tuzemská produkce cukru zhruba o 22 % a ČR bude muset část cukru dovážet. Je pro nás nepřijatelné, aby ve druhé vlně byly opět snižovány kvóty i pro ČR, uvedl Veleba.

5. února 2013

Komise navrhla zrušení kvót od roku 2015/2016. 

Cukrovary: Potřebujeme čas

"Já si myslím, že by kvóty měly být ještě o pět let prodlouženy," řekl v úterý ředitel největšího tuzemského výrobce cukru firmy Tereos TTD Oldřich Reinbergr.

Opět děkujeme Bruseli....

Základem reformy cukerního pořádku EU byl pokles zaručených cen cukru v EU během čtyř let do roku 2010 téměř o 40 procent a obdobné výrazné zlevnění cukrové řepy. To mělo vést k odchodu nekonkurenceschopných výrobců z trhu.

Skutečnost

Uživatelé cukru upozorňují na fakt, že po radikální unijní reformě cukrovarnictví v roce 2006 došlo k útlumu produkce cukru a Evropa se z někdejšího největšího vývozce stala největším dovozcem cukru. Zatímco před reformou se v EU vyrábělo ročně 17,5 milionu tun cukru, dnes je to a o více než čtyři miliony tun méně!

A senátor Veleba dnes?

Žádá zachování kvót, protože to prý poškodí zemědělce. A co občané, pane populární senátore, co pracující pro lid? Jako důvod uvádí: Prezident Agrární komory Jan Veleba se obává, že vlastníci nebudou chtít u nás dělat cukr.... To by vedlo k dalšímu mizení cukrovky z českých polí.

Potravináři odkazují na studii Univerzity Gentu, podle které by po odstranění kvót mohlo naopak dojít k nárůstu produkce cukru ze současných 13,3 milionu tun na 15,5 milionu tun ročně. Podle studie vzroste produkce cukru i v Česku. Místo současných 370 tisíc by se v Česku mohlo vyrábět ročně až 419 tisíc tun.

A opět: kde udělali soudruzi z Bruselu chybu? ....

Předešlé:

Cukr nám Německo (EU) ukradlo.

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...