Být Nečasem a Kalouskem, "vožral" bych se jak dělo

Přes blokování ksindlu ať to stojí, co to stojí, jako je česká levice ČSSD a KSČM + parta kolem fanatiků VV, duben ukazuje razantní obrat! Kde jsou vytlemené odbory, když se ekonomika láme?

Pokud se to někomu zdá příkré, nechť si v hlavě probere veškerá prohlášení, urážky, napadání a zvrácenosti Sobotky, Zaorálka, Bárty a dalších včetně odboráře Zavadila. A jak by nyní měla vláda reágovat?

Jistě, jedna vlaštovička jaro nedělá, ale trajektorie a trend je už viditelný:

  1/13 2/13 3/13 4/13 5/13
Nezaměstnanost, % 9,4 8,1 8,0 7,7

7,5

Dubnová obchodní bilance ČR byla pro analytiky velkým překvapením. Přebytek zahraničního obchodu Česka vzrostl na 33 miliard, vývoz rostl o 6,4 % a dovoz o 1,3 %.

Po dlouhé sérii nepříznivých ekonomických dat přichází konečně jeden pozitivní výsledek. Obchodní bilance výrazně předčila očekávání, uvedl analytik Patria Finance David Marek.

Průmysl a stavebnictví osciluje na nule, ale aktivita je už viditelná - hraje se tam o jeden den proti minulému roku, dále zvýšené nákupy občanů a optimismus podnikatelů už nesou ovoce.

Jistě, specialisté čísel budou ubírat a přidávat významy. Ale jedno je však už skoro jisté. Nečas a Kalousek nad západní krizí a přes šetření zvítězili.

To skoro znamená jediné: není jasné, co povodeň udělá s podniky, s lidmi a aktivitou podél řek. A na to odpověď  neznám. Může to akcelerovat, ale i pozdržet. Takže nastolený trend je už viditelný a čekejme další výsledky za měsíc.

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...