Tatra konečně šlape, ale proč zase nemá lidi? Proč lezou ze škol tupí politologové, ale vzdělaní lidé ne?

 

Tatra
Tatra

 

Na jednoho vzdělaného pracujícího je hromada politologů - žvanilů typu politického geografa Michaela Romancovova. K  čemu jsou? Kdo ta kvanta flákačů platí?


Například Romancov vystudoval Pedagogickou fakultu UK, obor občanská výchova (1995) a Fakultu sociálních věd UK, obor politologie (1998). Kdo jim to platil? Proč nesnížíme peníze na školství pro tyto "budižkničemy", kteří nemají žádnou zodpovědnost a natahují s prominutím pazoury, zatímco nejsou lidi...?

 

 

Z dopisu  prorektorovi Rýdlovi PhDr v roce 2012 - dalšímu z této nicnedělající party: Pane profesore, kvalita vzdělání není pomoc pro žáky, co by chtěli. Je to vydávání peněz na žáky, aby potom své vědomosti mohli upotřebit pro společnost. Ale ten, kdo si kompletně zaplatí VŠ od pomůcek po profesory, ať studuje třeba vysokou záchodovou. My nemáme moře, ani nerosté bohatsví. Nebudeme mít tady nikdy Silicon Valley (česky Křemíkové údolí), ale abysme nebyli světovou montovnou, musíme tvrdě zatlačit na střední školství a vychovávat a platit pouze kapacity. Ale ti si sami své myšlenky posléze prodají. A tupé VŠ nepotřebujeme. Natož je z rozpočtu platit. Celé zde: Bolševický prorektor Univerzity Pardubice Rýdl u Moravce
 Pan profesor tvrdil, (zaobaleně) že jsme nevzdělaní hlupáci, protože oni vědí...Skutečně?
 
 
 A fakta roku 2015? Zatimco příživníků jako jsou Romancovové, Fištejnové a jim podobných z proevropských či proamerických think - tanků máme na vývoz i do Afriky, skutečných lidí se nedostává... 

Z Tatry se stává nedostatkové zboží, říká šéf představenstva

23. srpna 2015  8:32
 
Mají všechno. Výrobky, peníze i zakázky. Kopřivnická Tatra se po letech přežívání nadechuje k velkému růstu. Firmě chybí jediné. Přijala by více dělníků, konstruktérů, mistrů - prostě hlavně technických profesí, jenomže ti na trhu práce chybí.
 

Jak je na tom Tatra dnes?
Vidíme zhruba do června příštího roku, víme, co budeme dělat. Víme, co potřebujeme, co si musíme pořídit. S tím, co se dá koupit za peníze, problém nemáme, banky nás mají zase rády, Tatra vydělává a je na tom dobře. Problémy vidíme v lidech. V zaměstnancích. Těch bychom potřebovali více.

 

Když se vrátím k lidem, hledáte jenom dělníky, nebo i zaměstnance do vývoje?
Máme tady vynikající vývojové oddělení, ti lidi tady vydrželi i z dob, kdy Tatra padala dolů. A my si jich obrovsky vážíme. Mají úžasné myšlenky, dokážou dělat skvělé prototypy. Právě teď nabízíme armádě novou pancéřovou kabinu, která už prochází zkouškami. Hledáme obecně techniky, konstruktéry, technology, mistry a dělníky.

Zajímavé, že nářky na málo vysoce kvalifikovaných středních  kádrů dnes slyšíme všude, zatímco politology můžeme dávat do zahraničí zadarmo... Kdo tedy měl pravdu?

Celé zde:

Z Tatry se stává nedostatkové zboží, říká šéf představenstva

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
jumbo
před rokem

aby ti tupí mohli provozovat kraviny typu pařát dnes

Milan
před rokem

Lidé, kteří by před 40 lety nedosáhli ani na lepší učební obory jako kadeřnice či automechanik, se dnes stávají magistry roztodivních oborů.
A co s tím? Když to nejde řešit pomocí správního práva, bude to muset vyřešit ekonomika, která to ovšem vyřeší tak, že na držku spadneme všichni.

Lena
před rokem

Je to o tom, že vzdělání je za peníze snadno dosažitelné, všechno on-line a kvalita a znalosti nikde. Dříve byl kádrový dril a člověk musel vážně něco umět takže vzdělání a titulu dosáhlo tak 15% populace a ti něco uměli.
Dnes bude mít titul z různých dovzdělávacích kurzů 85% populace a kvalita znalosti nulová. Dnes nechtějí znalosti, ale titul, protože je to "IN". Znám tolik ne chytrých lidí co mají tituly Mgr., Bc., narychlo dodělané a nic neumějí

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...