Jak jsem ublížil Nečasovi (Kalouskovi) a zvýhodnil Sobotku (ČSSD).

 

Glosa - omluva ODS:  V době krize západních bank jsem i já zatáhl ze brzdičku a ač jsem peníze za Nečasovy vlády našetřil,  auto jsem pro jistotu nekoupil.

 

Teprve v okamžiku, kdy jsem si byl jist, že západ nám bankovní zákon neprolomí a peníze z našich dcer - bank neodebere, tak jsem si auto až za Sobotkovy vlády koupil.

Kaji se, neboť vím, že jsem v HDP Kalouska poškodil, pouze jsem šetřil a srazil mu HDP , čímž Sobotka dostal protekci a zvýšenou HDP.

Ale není to trestné, pouze se Sobotka (a Babiš) kasá za něco, co jsem provedl  já...

 

P.S. Na tomto jednoduchém příkladu je vidět, jak politici dělají z lidí hlupáky.  Tak přesně

Hholub voláč

toto se dělo napříč celou Evropou. A protože naši dělníci jsou špička ve výrobě aut, Sobotka se dme pýchou jako páv. Ale chlubí se cizím peřím.

Avšak pozor, takový holub voláč se tak dlouho nadýmá, až spadne ze střechy, když zafouká vítr...

holub voláč

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
n
před 2 měsíci

Navedl mne kamarád....soudruh opus, antibuzna, vk.... dostal nakladačku na aeronetu....

*antibuzna*
před 2 měsíci

Tak přeci jen, další zloděj z TOP09 půjde do tepláků.

https://www.novinky.cz/krimi/416053-soud...

*antibuzna*
před 2 měsíci

Pokud se někdo domnívá, že není možno čerpat z velmi staré ekonomické literatury, tak "mogu skazať", že se velice mýlí.

Historici jistě velmi dobře vědí, kdo byl Alexandr Dmitrijevič Něčvolodov (25. března 1864 – 5. prosince 1938) – historik, vojenský a veřejný činitel, ekonom. Člen Imperátorské ruské vojensko-historické společnosti. Autor čtyřdílného historického díla „Vyprávění o Ruské zemi“.

Práce Něčvolodova A.D. „Od bankrotu k blahobytu“ (от разорения к достатку) je jednou z nejvýznamnějších analytik ruské rozvědky z ekonomické oblasti.

Práce obsahuje vědomě a dlouhodobě skrývané informace o skutečných příčinách ekonomického a politického krachu Ruského impéria.

Kdo má chuť si přečít, tak vřele doporučuji, upozorňuji předem, že běžná ruština nestačí, slabší kousky budou muset trošku popracovat se slovníkem. :))

Odkaz na pdf soubor je funkční: m3ra.ru/wp-content/blogs.dir/1/files/2013/12/%D0%9D%D0%B5%D1%87%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2-%D0%90.%D0%94.-%D0%9E%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BA-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%BA%D1%83-%D0%904.-1906-%D0%B3.pdf

A komu stačí poslech, tak je zde mp3 soubor:
https://yadi.sk/public/?hash=v23gmjDhUUP...

Jinak hezké povídání a také příjemná ochutnávka, pokud ještě neznáte jednoho z nejvzdělanjších současných ruských ekonomů, Valentin Katasovnov, dokonce už někdo dodělal i české titulky: https://www.youtube.com/watch?v=hRo77vdm...

*antibuzna*
před 2 měsíci

Kalousek by musel být bezesporu superman. Poslal 630 000 tisíc lidí na pracák a přitom dokázal zvýšit export o 600 miliard a současně 2 násobně zvýšit zahraniční saldo.

Ale jeho nohsledi neustále omílají, že prý byla v Evropě krize. Ale nikdo nevysvětlil, jak je možné, že v době krize rostou exporty a roste saldo?

To vážně chce někdo tvrdit, že v době krize roste export?

A nebo je to tak, že Kalousek vyrobil "home made" krizi", jak to nazvala výstižně docentka Ilona Švihlíková, krize domácí spotřeby, kdy šli do kolen výrobci pro vnitřní trh, protože Kalousek zaškrtil příjmy obyvatel ČR?

Petr Pokorný
před 2 měsíci

Ten pán, co to tady tapetuje lépe než tapetáři v době tapetového boomu má pravděpodobně v hlavě ještě Maryčku Magdonovu se starým Magdonem o tunách uhlí, tunách ocele, výdobytcích socialismu ruku v ruce s politickou ekonomií a hospodářskou politikou z ruského originálu Političeskaja ekonomija Socekdiz Moskva 1971. Protože jinak si ty argumenty neumím představit. On neví, že je rok 2016, skončil socialismus a tapetové výdobytky Bohouše Sobotky by ocenil Milouš Jakeš, ale nikoliv někdo, kdo si to umí v hlavě srovnat. Ano, možná že opsal čísla správně, ale argumentačně a srovnáváním zamrzl v době normalizace. Proto s ním nemohu diskutovat. Není o čem. Holub voláč alias Bohouš Sobotka budiž "relevantním" důkazem. Má poklona.

Vostok
před 2 měsíci

Maryčka Magdonovic byla proti buznovi ještě úplně v poho...
Hezký večer

*antibuzna*
před 2 měsíci

Hlupáčku, opět ti těžce unikají souvislosti. Měl by sis nejdříve něco přečít o Petru Bezručovi vlastním jménem Vladimír Vašek.

Jeho tvorba spadá do ranných počátků dělnického hnutí v Čechách a na Moravě. Nebýt lidí jako on, tak by nás ještě dnes dřeli kapitalisti 16 hodinovou pracovní dobou, bez nároku na nemocenskou nebo důchod.

Až budeš při studiu, tak si ještě projdi Vladimíra Neffa a jeho dílo Sňatky z rozumu nebo Zlá krev. Stavitel Nedobyl, to byl takový předobraz novodobých Kalousků, co by nechali lidi chcípnout za minimální mzdu 6000 na měsíc.

Jak vidíš hlupáčku, tak ke znalosti českého jazyka patří také znalost české literatury.

to je pravda, je důležité mít načteno
před 2 měsíci

protože třeba takové "ranné počátky" může napsat jen ten, kdo se nedostal v životě dál, než k četbě Blesku.

n
před 2 měsíci

Plzeňský 9 měsíční bajkař v akci...https://www.novinky.cz/domaci/415974-do-... ....co tak se podívat kolik se jich procází po práglu a hlavně kolem liháče v hybernské.....

n
před 2 měsíci

Sralbotka na socan nově ...rozhovor...a moje manželka ..ten kreten si ani neumí uvázat kravatu....už se těším jak pojedu do bruselu....práší jak typish socan...

vostok
před 2 měsíci

Prostě Je to debil je to debil je to debil, a to ještě uražím doopravdicky debili

Vostok
před 2 měsíci

http://zpravy.idnes.cz/cesko-neprijme-up...
Lžou nám ráno lžou nám k obědu lžou nám před spanim

n
před 2 měsíci

Sralbotka už se třese do brusellu....http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

Vostok
před 2 měsíci

Jo jo uz se dost zaprodal, aby tam mezi ty lidský odpadky zapad. Parkrat podrzel makrele a uz muze o stupinek vejš.

Vostok
před 2 měsíci

jedna z posledních volebních šancí - takže mimo pražští do toho http://protiproud.parlamentnilisty.cz/po...

*antibuzna*
před 2 měsíci

A jestliže podle místních rádoby ekonomů vše závisí na exportu, tak je tady další velká záhada?!

rok...export..import...saldo, vše v cenách roku 2010, abychom eliminovali deflátor.

2008... 2 570 700... 2 483 622... 87 078

2013... 3 183 857... 2 947 652... 236 205

V lednu 2008 bylo na Úřadech práce evidováno 360 000 lidí

a v lednu 2014 bylo na Úřadech práce po Kalouskově řádění evidováno 630 000 lidí !!!

Jak je to možné, že Kalousek poslal na Úřady práce 300 000 lidí a přitom měl trojnásobné saldo a 600 miliard vyšší export než v roce 2008 ???

A to ještě jak víme z předešlých diskusí, tak pravicové vlády za Kalouska poslaly do předčasných důchodů nejvíce lidí.

Takže pánové, setřete šupiny z očí a prohlédněte!

Kalouskova neoliberální ekonomika byla cesta do ekonomických pekel!!!

Rypák z Rypákova
před 2 měsíci

Nechtěl bych tě deflátore zesměšňovat, ale jak jsi tam zakomponoval těžkou západní krizi a pád Dojče bank, ach jo, to by tě zase zmátlo tak Deutsche bank a soud v USA? Nějak se ti to hroutí jak domeček z karet. Dluh je neutrální a Deutsche bank zbankrotuje neutrálně, jak jsou tvoje vývody a výplody níže. A pak eliminujeme deflátor a akcelerujeme antideflátor a zabudujeme koordinátor. A to je ten komplexní, vyladěný mechanismus pozitivních synergických ekonomických efektů. A ve kterým okně bydlí domovníkovic babička? To je tydýt, kde se tohle vyškrabalo?

*antibuzna*
před 2 měsíci

Ale to zesměšňuješ jen sám sebe. :))

Ta čísla jasně dokazují, že po třech čtvrtletích v roce 2009 bylo po krizi. Stejně tak Německo. Po třech čtvrtletích bylo Německo opět v plusových číslech růstu HDP. Stejně tak všechny okolní státy, jako je Polsko, Maďarsko, Slovensko.

Tady to vidíš naprosto jasně, že Německo bylo v letech 2010 až 2013 v silném růstu HDP.

http://cdn.tradingeconomics.com/charts/g...

Otevří oči.

Kalousek tě zaklel nějakou mantrou o 4 leté krizil ale ta mantra není pravdivá.

Spousta lidí to už prohlédla, proto odešli od pravicové politiky a proto se jak TOP09 tak ODS potácejí těsně za hranou postupu do parlamentu. A přitom v roce 2006 ODS vyhrála volby s 35% hlasů voličů!

Tak mocná byla ta vyblouzněná pravicová propaganda a lidé to neprohlédli a dopadlo to špatně. Naštěstí ten export to ještě udržel, že to neskončilo bankrotem. Ale moc tomu nechybělo a stálo to velmi mnoho, pravice během 6 let zadlužila stát 880 milirdami.

Můžeš mne titulovat všelijakými urážkami, ale tím přeci nezměníš ta čísla, to si jen nalháváš do vlastní kapsy, ty nadávky jsou jen tvá autoimunitní psycho-reakce, protože nechceš uvěřit, že žiješ v nepravdě a zhroutil by se ti svět.

*antibuzna*
před 2 měsíci

Takže si z toho udělejme zase malé shrnutí, co jsme se dnes dověděli a kam jsme se posunuli.

České republice určitě pomáhá export, ale objektivně, tím rozhodujícím exporetm, ani zdaleka není automobilový průmysl.

Ono to s tím exportem je ještě o něco zajímavější.

Mnozí se zde snaží přesvědčovat, že Sobotka k tomu exportu jak slepý k houslím přišel a že kdyby seděl se založenýma rukam, tak by také byl export.

A to může být i pravda.

Jenže buďme objektivní. Za Kalouska také velmi hezky rostl export.

Jenže Kalouske dělal vše ostatní tak špatně, že jen díky tomu exportu udržel jen mírný propad HDP.

A teď jsme právě u toho Sobotkova zázraku. Sobotka odstranil negatiní vlivy, to se současně sečetlo s dobrým exportem a máme z toho velmi prosperující hospodářství.

A to je ten zásadní rozdíl mezi Kalouskem a Sobotkou.

Zatímco za Kalouska dobrý export jen snižoval ztráty, která byly výsledkem nesmyslných Kalouskových opatření na šetření, tak za Sobotky se export skutečně přičítá k ostatním dobrým rozhodnutím v ekonomice Sobotkovy vlády. Především řádnému čerpání dotací, valorizace důchodů, minimální mzda a programy zaměstnanosti.

Takže Sobotka má být na co hrdý a má se na co kasat. :))

dodatek:

Kalousek Export:

rok...export..import...saldo

2006... 2 311 465... 2 215 211... 96 254
2007... 2 576 724... 2 482 832... 93 892
2008... 2 570 700... 2 483 622... 87 078
2009... 2 329 418... 2 177 082... 152 336
2010... 2 645 451... 2 522 933... 122 518
2011... 2 907 068... 2 752 602... 154 466
2012... 3 123 079... 2 928 094... 194 985
2013... 3 183 857... 2 947 652... 236 205

V roce 2013 bylo 3 x vyšší saldo než v roce 2008 a přesto za Kalouska HDP neustále klesalo, neuvěřitelné?!

rok......HDP

2010... 3 953 651
2011... 4 032 910
2012... 4 000 653
2013... 3 981 303

To je přeci Úlet jako HROM !!!

n
před 2 měsíci

Sralbotka se raduje, ale.....kdy zaplatí 300 mega Altnerovi....socan bande už má pod patronací kromě gestapa i soudy..hnus...http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon... a koník soboty hitlary clinton vers trump 16 : 68....co na to vrchní soca,,,,,

*antibuzna*
před 2 měsíci

Se divím, že nám k dnešnímu datu spíše nevyšel článek o tom, jak nám PP-ho oblíbenec Klaus rozbil Československou Republiku.

To bych viděl jako daleko naléhavější, než se dalším a dalším neúspěšným pokusem snažit účelově špinit Sobotku.

Rypák z Rypákova
před 2 měsíci

Se divím, že jsi tady pečenej vařenej, když tě to tak irituje. Se divím, že ti ještě nikdo neřek, že Slováci s námi nechtěli obývat Pithartův dvojdomek. Se divím, že nevíš, kdo zvednul náladu všem státům v Evropě. Že by to byla ozubená pleš, co nakoupila tolik aut ze Škodovky? Že by na to našetřila z náhrad? Se divím, že nemáš žádný informace z lihovýho domu.

Vostok
před 2 měsíci

Rypaku neřeš ho, von je fakt mimoň, už o sobě sám prohlásil, ze je bolševik. Česky pořádně neumí a je to uplnej ideální příklad trolla, kterého těší když může lidi votravovat

*antibuzna*
před 2 měsíci

Jak jsi přišel hlupáčku na to, že neumím dobře časky ???

Zase ze sebe děláš prosťáčka hlupáčka? :))

Vostok
před 2 měsíci

Česky neumíš dobře proto, že:
1/ nerozumíš argumentům, které ti ostatní předkládají, pokud se s Tebou ještě baví;
2/ se nepíše "časky" - viz Tvůj poslední vejšplecht na touto moji reakcí - ale píše se "česky"
Takže tak (anti) buzno.

*antibuzna*
před 2 měsíci

1) No vidíš hlupáčku, jak ses hezky nachytal.

časky asi jako ten tvůj Jyrka nebo Dynsbýr, že? :))

2) Tady nikdo žádné argumenty nepředkládá. :)) Tady všichni jen blábolí, bez jakýchkoliv dat nebo relevantních zdrojů informací. :))

Vostok
před 2 měsíci

Buzno ty budeš fakt jedinečnej exemplář. Fakt bych byl rád, aby někdo jednou odhalil tvoji identitu. Tak jako na jedné straně Gaussovy křivky jsou géniové tak na straně druhé jsou idioti s IQ pod 70. Ale pro Tebe bude jednou vytvořena speciální kategorie mimo výše uvedené. Je mi doopravdy velkou ctí, že jsem se s Tebou mohl setkat před tím než budeš vědecky popsán a kategorizován. Tu poslední větu myslím vážně a bez ironie.
Děkuji
Vostok

*antibuzna*
před 2 měsíci

To by jistě měl Kalousek vyvětlit, proč všechny státy okolo měly už v roce 2010 plusový růst HDP jenom ĆR se až do roku 2013 HDP neustále propadalo.

To, že Západ kupuje více česká auta rozhodně není příčinou českého ekonomického zázraku. Automobilová výroba je velmi závislá na dovozech a výsledné saldo je tak relativně nízké a rozhodně nijak dramaticky neovlivňuje HDP v ČR.

Dejte si tu práci a najděte si exportní saldo čistě za automobilový průmysl a to vám možná otevře oči.

Stejně tak množství lidí, které zaměstnává automobilový průmysl není z hlediska české makroekonomiky až tak významné.

Celkem pracuje v ĆR v automobilovém průmyslu včetně subdodavatelů asi 120 000 lidí, což jsou jen 2% z celového počtu zaměstnanců v ČR.

Za rok 2014 a 2015 přibylo v automobilovém průmyslu asi jen 12 000 nových pracovních míst.

Celkově v ČR však našlo novou práci okolo 250 000 tisíc lidí za posledních 2,5 roku.

Takže vaše představy o všeobjímajícím automobilovém průmyslu jsou naprosto zavádějící a zcestné.

Rypák z Rypákova
před 2 měsíci

Dej si facku. Když se zvedne odbyt, lidem se zvednou platy, když se zvednou platy, přibudou soukromníci, když přibudou soukromníci, zvedne se odbyt zboží, když se zvedne odbyt zboží, dostanou další v dalších firmách práci a jedem dál. To jsi fakt tak omezenej? Naopak když v Ostravě zavírají doly, kolem malé firmy bankrotují a opět se jede dál. Ty musíš bejt strašně natvrdlej, že se ti musí všechno lejt do hlavy. A je automobilovej průmysl, když dělají jiný věci a jednu část pro Škodu? Ti jsi teda hvězda.

*antibuzna*
před 2 měsíci

Jenže, řeč byla o tom, že přeháníš význam automobilového průmyslu.

Snažil ses vyvolat dojem, že vše se rozjelo díky automobilovému průmyslu.

Není to prostě pravda.

100 000 lidí, kteří tvoří jen 2% všech zaměstnanců v ČR nemůže samo o sobě rozhýbat spotřebu, i když se jim zvedne plat o 2-4 000,-Kč.

Pro srovnání:

3 milióny důchodců x 340,-Kč navíc v roce 2015 oproti roku 2013 =
zhruba 1 miliarda měsíčně navíc do spotřeby, za rok 12 miliard.

100 000 pracovníků v auto průmyslu * 4 000,-kč čistého navíc =
přesně 0,4 miliardy, za rok 5 miliard.

Už ti to dochází v čem je pointa?

Důchodci táhnou ekonomiku nahoru o 100% více než celý automobilový průmysl. :))

Proto Sobotka chytře tlačí na to, aby se přidalo důchodcům.

A příští rok je odklepnuto důchodcům dalších 10 miliard, evidentně ti vůbec nedochází co se děje.

Kdežto Kalouske dělal přesný opak, zamrazil důchody.

A dále máš tady 200 000 lidí, kteří pracují za minimální mzdu, těm se zvýšila mzda o 2 000,-Kč.

Což je nárust o 0,4 miliardy, takže tito lidé táhnou ekonomiku nahoru stejně jako celý automobilový průmysl.

Proto Sobotka chytře tlačí na zvyšování minimání mzdy.

Kdežto Kalousek 6 let nezvýšil minimální mzdu a pak se divil.
A zaměstnavatelé si mnuli ruce a vyváděli zisky na finanční trhy.
http://e-republika.cz/article3726-Deutsc...

Sobotka je skvělý ekonom a vidí proporce.

Je vidět, že ty vůbec nechápeš ekonomické proporce a blábolíš něco o dominantní roli autombilového průmyslu.

Auta jsou fajn, ale nejsou makroekonomicky dominantní, to v žádném případě.

Rypák z Rypákova
před 2 měsíci

Kde jsem to psal, ty jelito? To byla jenom ukázka, ale tvoje dřevěná palice to nechápe a tak sem dává celý desítky stran nesmyslů! Jdi chrápat, uděláš líp, ničemu nerozumíš, tak odpovídáš na věci, který tady nejsou. To byl jenom jeden ze všeho, makovice, i když hodně důležitej!

*antibuzna*
před 2 měsíci

No jasně, že jsi to napsal. Přečti si tvé komentáře výše. Už se z toho chceš vyvléct? Jenže tady je to černé na bílém.

Toto jsi napsal:

"Se divím, že nevíš, kdo zvednul náladu všem státům v Evropě. Že by to byla ozubená pleš, co nakoupila tolik aut ze Škodovky?"

Budeš se vymlouvat, že jsi to nepsal? :))

Rypák z Rypákova
před 2 měsíci

Tak po lopatě nebo polopaticky: kde jsem psal ty demente, že je to jediná věc? Další už někdo psal, že se lidi zadlužili na byty o 150 miliard a to taky zásluhou vozubený pleši? Provokuješ zase, nebo jsi skutečný dement, který se tady usadil? Přece nemůžeš bejt tak blbej, abys nechápal nic. Vlastně můžeš, i Švejk uznal, že někdo je skutečně ve všem blbej. Mám snad vypsat všechny Sobotkovy všivárny? To bych musel napsat knihu a to nechám na tobě. Dej si klistýr a uvolni hlavu, pak zhluboka dýchej.

*antibuzna*
před 2 měsíci

Žádnou jinou věc si nezmínil.

Dluh je neutrální trumbelo.

Už jsem to tady nejednou vysvětloval.

Teď si půjčí, ale pak to musejí splácet včetně úroků, takže místo aby nakupovali, tak odvádějí bankám a snižuje to domácí spotřebu, tedy snižuje to HDP.

Za Kalouska se lidé také zadlužovali a teď to musí splácet a ubírá to Sobotkovi z HDP.

Navíc Kalousek dvojnásobně zvýšil státní dluh k ničemu to nebylo, HDP neustále klesalo.

Být tu Kalousek ještě dva tři roky, tak už jsme všichni v kolapsu.

Přesvědčuješ mne o spoustě nesmyslů.

Je vidět, že té makroekonomice vůbec, ale vůbec nerozumíš.

*antibuzna*
před 2 měsíci

A co teprve ti nezodpovědní, co mohli jít do práce, ale nešli, 630 000 těch nezodpovědných bylo a čekali až se ujme vlády Sobotka. Je to fakt vůči tomu Kalouskovi nefér, že se ti lidé tak chovali. To nepochopím.

A teď se ten Sobotka jeden chlubivý nadýmá, že 250 000 lidí se až teď rozhodlo jít do práce. To by jednoho trefilo, to je fakt pech.

Nebo ti úředníci na tom MMR, ti by také zasloužili. Ne že by si mákli, aby Mirďa mohl čerpat dotace. Ne, to oni ne, to oni si počkali až přišel ten Sobotka jeden nafoukaný. A teď makají, teď, chápete to? A Sobotka se pak nadýmá, že vyčerpal 190 miliard z fondů EU, no chápete to? To nemohli těch 60 000 projektů zvládnout za Mirďi? Co by jim to udělalo, trochu sebou hýbnout.

Jak k tomu ten Mirďa Kalousků přišel, jak mu to mohli ti voliči udělat? Vždyť oni Mirďu chápali, že jim 6 let nezvedl minimální mzdu, no a co?! Mirďa říkal je krize, tak kušuj, je krize a je třeba šetřit.

Nebo ten Bárta, no to vám taky byl pěkná záškvara. Ten toho Mirďu tedy pěkně podrazil. Bárta řekl: A dost! Šetříme! A zastavil na dopravě všechny projekty. A lidi to chápali, že si ještě musí počkat než ty objížďlky zmizí. Někteří si dokonce ani nekoupili auto. No ale jak k tomu přišel Mirďa? Investice šly dolů a tímto také HDP.

A teď, teď se všichni můžou přetrhat. aby se z toho Sobotky všichni nezbláznili, jak mu lezou, no však víte kam. Já ty lidi nechápu. Že mají prý vyšší vyplaty. No a co! Za Mirdi je mohli mít taky, jen kdyby sebou trochu více mrskli. A hlavně přemýšlet, takříkajíc soudružsky, myslet na jiné, ne jen na sebe. Ale to oni ne! Oni mají plnou hlavu Sobotky.

A přitom, co ten Sobotka, nic. ČNB zdevalvovala, a to jsou ty korunky. Jenže ten Sobotka, no mu to nestačilo. Koupil na úřad vlády tatramatku a teď pere nějaké špinavé toxické úvěry. A to je panečku džob, to se korunky sypou a HDP, jen Sobotkovi lítají miliardy před očima. V srpnu to přehanli s Babišem, měli 85 miliard navíc. Ale oni si nedají pokoj. Oni tu vládu nakonec vyperou celou a hezky dočista. :))

*antibuzna*
před 2 měsíci

A teď vážně.

Aniž by si to zřejmě PP uvědomil, tak vydal kvitanci nové vládě a potvrdil jeji obrovský přínos pro společnost. Nová Sobotkova vláda přinesla do povědomí společnosti pozitivní náladu jistoty, bezpečí, stability a důvěry. Důvěra ja právě to, co nejspolehlivěji pohne s finančními toky.

Kalouskovo období provázela nedůvěrya HDP neustále klesalo, minimální mzda stagnovala a reálně se propadala, nezaměstnanost se zvyšovala, hrozil pád do deflace. Je zákonité, že lidé prožívali obrovsku nejistotu z toho co bude dále a lidé vládě přestali důvěřovat.

Proto lidé chtěli změnu a zvolili Sobotku. A Sobotka lidi nezklamal. Okamžitě nastartoval podporu zaměstnanosti, zvýšil minimální mzdu, přidal důchodcům. Vláda tlačila na investice a řádné čerpání peněz z fondů.

A lidí tu změnu kurzu vycítili a už se nebáli nakupovat. A PP si třeba koupil auto a jiný si zase nechal opravit barák a spousta jiných situací.

A najednou to do sebe všechno zapadalo. Výrobci měli odbyt, tak začali nabírat do výroby, tím se opět dostalo mezi lidi více peněz, je rozdíl jestli někdo žije za socku nebo má řádnou výplatu. A deset miliard se šouplo mezi důchodce a zrušily se nesmyslné poplatky v nemocnicích a u lélkaře a kdoví co ještě.

A najednou domácí spotřeba poskočila za rok o 65 miliard a nezaměstnanost klesla o 40%.

A kdo má hlavu na krku tak to všechno vidí komplexně. To je vyladěný mechanismus pozitivních synergických ekonomických efektů. Daly by se o tom napsat ješě tři stránky textů.

Kdežto Kalousek si vyrobil mechanismus negativních synergických efektů a proto se nic nedařilo.

Takže Sobotka může být oprávněně hrdý na to co dokázal. Ta pozitivní ekonomická nálada je zcela jeho zásluha. ČSSD lidem představila reálný volební prgram, který měl vést ku prosperitě. A ČSSD voliče nezklamala. ČSSD splnila přes 80% jejich volebního programu a skutečně se nastartoval hodspodářský růst a lidé se mají lépe. A za to všechno mohou lidé děkovak panu Sobotkovi.

Rypák z Rypákova
před 2 měsíci

Rádoby vtipný dialog. Blbe, v Rusku taky mají vyšší platy, ale devalvací nižší. To to ozubená pleš neprozradila, že se zdraží dovolené, import, ale zlevní export? Víš o tom, že když čerpáš dotace, tak část musíš přidat? Jo že to zase nevíš? No jo, tak proč píšeš kraviny, když ničemu nerozumíš? A minimální mzdu si strč do konečníku, za ní nedělají ani cikáni. Ta je pouze pro invalidy. Tady už ti to napsali tisíckrát a stejně to tvá palice nepobere. Tobě nepomůže ani Goebbels.

*antibuzna*
před 2 měsíci

Nechápu, proč nedokážete napsat normálně slušně váš postoj, váš názor a musíte hned přejít k těm vulgaritám?

To když píšeš jako hovado tak jsi ten správný ultrapravičák ???

Občan ČR rozhodně nemá reálně snížený příjem o nějakou devalvaci. Míra inflace se v ČR pohybuje již třetím rokem kolem nuly. Občan žádné ztráty nepociťuje. Naopak rostou reálně mzdy, prtože nejsou znehodnocovýny inflací.

ČR je pro-exportní, proto je pro ČR současně nstavený kurz velmi výhodný, jelikož saldo zahraničního obchodu číní ročně 10 miliard EUR a je to přímý přínos do HDP ve výši 20 miliard korun, což se velmi pozitvně promítá například do vyšších výplat zaměstnanců.

Že se stát spolupodílí na financování projektů z Fondů, tak to je známá věc, ale co tím autor chtěl říci? Že to snad nějak znehodnocuje ty čerpané peníze. Nikoliv! Jen se ty investive navyšují o příspěvek vlády. Co je na tom divného ???

Ano, minimální mzda deset tisíc nic moc, ale proč si neřval za Kalouska, když byla o 2 tisíce nižší ??? Proč řveš až teď???

Pane, váš příspěvek je úplně o ničem, je to jen prázdný výkřik do tmy a evidentně vám spousta věcí ještě nedochází.

Rypák z Rypákova
před 2 měsíci

Projekty na ty šlápostezky, kdy se čeká, až pomine pět let, aby se mohly zbourat? Nebo ty prázdný aquaparky? Neříct volovi, že slunce není modrý když to tvrdí by byl hřích. A ty sypeš jednu hámovinu za druhou a navíc pak tvrdíš, že tou hámovinou jsi to potvrdil. Ani v Rusku nemá reálně snížený příjem, jenom do Evropy nejezdí, protože na to nemá. Ale to je na tvůj mozeček děsivej nápor, tak to neřeš. Klepne tě pepka a my si to budeme vyčítat.

*antibuzna*
před 2 měsíci

Co tady pořád meleš o Rusku? Copak článek byl o Rusku? V Ruskui mají jejich problémy, tak ať si je tam řeší. Neodváděj pozornost.

Projekty na šlápostezky tvoří tak jednu tisícinu procenta objemu dotací z EU. O tom nemá smysl se vůbec bavit. Najdi si na internetu něco o tom co všechno zahrnují dotační programy. Od vědy a výzkumu, přes vzdělání, inovace a technoligie, projekty zaměstnanosti, kulturní a sportovní projekty až po ty tvoje šlápostezky. Ty vůbec nevíš o čem píšeš!

Jestli jsi přesvědčený, že píšu hámoviny, tak to na nějakých relevantních datech prokaž!

Dolož na jasných číslech, kolik jsme za posledních 10 let dostali na dotacích a kolik šlo na cyklostezky. Máš to za domácí úkol, máš na to 30 minut.

Zatím jsi neprokázal vůbec nic, jen tady filozofuješ nějaké slátaniny a nikdy nic nepodložíš statistickými daty.

Rypák z Rypákova
před 2 měsíci

Prd víš. Napiš, kam šly peníze na dotace. Nevíš, tak klídek. Co se za ně vyzkoumalo? Kdo je získal? Kterej hejtman z ČSSD je fasoval?

n
před 2 měsíci

Soudruh Pallas na svůj hotýlek.....

Vostok
před 2 měsíci

Malej bezvýznamnej hotýlek za pár (desítek) milionů.

kelly
před 2 měsíci

s trolem se slušně nedá, dveřmi vyhodíš a oknem se vrátí

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...