Výzva na ZRUŠENÍ KONCESIONÁŘSKÝCH POPLATKŮ

Na žádost aktivisty o zrušení koncesionářských poplatků (není to výzva PAŘÁT dnes) zveřejňuje :

 

                                                

   V Ý Z V A

Vyzývám spoluobčany, kteří NESOUHLASÍ s poplatky za televizi a rozhlas a jsou ochotni s tím něco udělat, ozvěte se na adresu jmvp@volny.cz.

Otázkou ZKP /ZRUŠENÍ KONCESIONÁŘSKÝCH POPLATKŮ/ se zabývám jako angažovaný občan několik let, do této chvíle bez výsledků.

Nechci se vzdát, ale sám, vzhledem k pouze chabým uživatelským znalostem,  na nastolení tématu /setting agenda/ nestačím. Dostal jsem nápad oslovit na Internetu stejně smýšlející koncesionáře a sestavit několikačlenný tým. Navrhuji tento postup:

1. krok: Po vzájemné dohodě vytvořit AKČNÍ SKUPINU lidí, kteří jsou na vyšší úrovni ovládání IT - jsem ročník Václava Havla :-)

2. krok: Virtuálně shromáždit maximální počet koncesionářů na sociálních sítích FB, Twitter aj., kteří se shodují s myšlenkou ZMĚNY.

3. krok: Oslovit ASOCIACI HOTELŮ a RESTAURACÍ.  Majitelé penziónů, hospod atd. jsou vlastně nejvíce postiženou skupinou obyvatel. Je v jejich zájmu  podporovat cíle AKČNÍ SKUPINY.

4. krok: Seznámit poslance, senátory napříč politickým spektrem s masovou podporou změny  dosavadní praxe - v Senátu návrh zákona na zrušení poplatků před několika lety neprošel o pouhý 1 hlas - požádat o projednání v příslušných výborech atd.

5. krok: Založit "virtuální" SPOLEČNOST stejně smýšlejích televizních a rozhlasových poplatníků a tak garantovat, že v případě nezájmu politiků, veškeré úsilí nepřijde v niveč. SPOLEČNOST se nevzdá, bude vytrvale hledat i jiné formy. V dohledné době projde parlamentem zákon o obecném referendu. PRVNÍ OTÁZKA položená občanům by mohla znít: Jste pro zrušení poplatků za televizi a rozhlas...? 

 

PROBLEMATIKA JE ZPRACOVANÁ OD A DO Z v brožuře eSTAT.cz EFEKTIVNÍ MÉDIA VEŘEJNÉ SLUŽBY /Argumenty pro zrušení televizních poplatků.../ Text  lze nalézt na Googlu po zadání názvu /PDF/. Autory jsou Petr Štěpánek a Edvard Kožušník.

Požadavek na ZKP NEZNAMENÁ PRIVATIZACI NEBO ZESTÁTNĚNÍ ČT a ČRo. Místo sociálně nespravedlivé a NÁKLADNÉ praxe, přejde financování těchto veřejnoprávních subjektů na Státní rozpočet. Autorům se podařilo racionálně obhájit zvýšení výdajů SR a tím odstranili nejzávažnější námitku.

Není na čase skoncovat s pozůstatky minulosti? První koncese na vlastnictví rozhlasového přijímače byla udělena v roce 1923, tedy více než PŘED 90 ROKY!

Občas se vyskytnou jednotlivé nespokojené hlasy. Nyní se otevírá šance k veřejné diskuzi. Koncesionářů/poplatníků/akcionářů je víc jak 3 miliony. Probudí se onen pomyslný SPÍCÍ TYGR? Měsíční poplatek činí 180 Kč, roční 2160 Kč. Před lety regulační zdravotnický poplatek 30 Kč vyhrál volby.

I SLOVA JSOU ČINY

Jaroslav Matuška/Zeolit

V Praze 22. ledna 2014

 

 

 

 

 

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 3 roky

Televizní poplatky pro všechny zavádět nehodlám, brání se Herman
==================
Pane ministře, vy jste dobrák od kosti, s chudejma lidma máte křesťanskej soucit. Jak je ale možné, že nevyhovíte vůli většiny víc jak 3 milionů koncesionářů a nenavrhnete zrušení poplatků?

Já, Daniel Herman, něco nehodlám zavádět, ale jinak budete cálovat, ať chcete nebo ne. Mně ta jeho slova znějí až monarchisticky nabubřele. JÁ...

Zeolit
před 3 roky

Informace pro stejně smýšlející. V současné době pracuji na vytvoření Akční skupiny a textu, který se objeví na Internetu. I slova jsou činy!

Zeolit
před 3 roky

Informace pro stejně smýšlející: Než Akční skupina vyrukuje s textem na Internetových sítích, tedy než udělá 2. krok, je nutný čas na pořádnou přípravu. Makáme... Navíc je nutná vhodná doba pro nastolování tématu... /Saturninova tetička by dodala, co se vleče, neuteče. :-)

Zeolit
před 3 roky

Autore, především využívám této formy, abych Vám blahopřál k bezproblémovému zvolení místopředsedou ODS. Jsem pro zastupitelskou formu demokracie. Ale přesto bych uvítal, kdyby parlament odhlasoval zákon o obecném referendu. Mám k tomu dva důvody. 1. Bude se hodit, občané si budou moci vynutit referendum o vstupu do eurozóny. Jsem moc zvědavý, jak při vědomí této hrozby, nynější parlament bude pospíchat s uzákoněním. 2. Jsem dlouholetý a zásadní nepřítel koncesionářských poplatků. Nevidím důvod proč nevyhovět většinovému požadavku koncesionářů. V těchto dnech jsem uveřejnil VÝZVU ke zrušení koncesionářských poplatků. Je možné se s ní seznámit: a uvedl jsem odkaz na Pařát dnes.Toto je můj diskuzní příspěvek pod článkem Martina Kupky:
=====================
http://www.pravybreh.cz/2014/01/24/marti...

Zeolit
před 3 roky

Tedy aby jasno, myslím tím odkaz na VÝZVU.

Zeolit
před 3 roky

Odkaz jsem postoval pod článek "Hermana" i blog Dvořáka a smazán nebyl. Hurá.

Zeolit
před 3 roky

Nepřišla VÝZVA v pravou chvíli?
http://zpravy.idnes.cz/koncesionarske-po...

Zeolit
před 3 roky

1. krok: Po vzájemné dohodě vytvořit AKČNÍ SKUPINU lidí, kteří jsou na vyšší úrovni ovládání IT - jsem ročník Václava Havla :-) Pane režisére, nechtěl byste dělat hlavu té akční skupině? ;-) Celou výzvu najdete na P arat d nes. Možná, že se mi podaří oklamat cenzuru.
==============
Tak tohle jsem napsal do diskuze pod blogem Jana Dvořáka s názvem: Povinný poplatek za televizi by byl solidární

Zeolit
před 3 roky

Stal se zázrak. Včera jsem obdržel pouhou jednu reakci na e-maily, v kterých jsem bez komentáře upozorňoval na VÝZVU na Pařátu dnes. Od člověka, který něco znamená na internetových sociálních sítích - sledují ho tisíce lidí na Twiteru, další tisíce na G+ a FB! Mohu ujistit všechny stejně smýšlející ohledně ZKP, že 0 komentářů tady na webu, neznamená konec VÝZVY, ale že 1. krok se naplní. Bunga bunga!

Zároveň opakovaně děkuji Petru Pokornému za umístění VÝZVY.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...