A hluboce se musíme sklonit před poslancem Bublanem, který to nezneužil.

Kodaň – Ministři financí eurozóny zítra podpoří návrh zvýšit palebnou sílu dvou záchranných fondů skoro na bilion eur (asi 25 bilionů Kč). Vyplývá to z dokumentu, k němuž se dostala agentura Reuters. Takzvaný euroval, tedy finanční rezerva určená pro země, které se dostanou do problémů, bude mít téměř jistě kapacitu 940 miliard eur, možná ale ještě vyšší.

Zatímco slabší státy na revalvaci těžce doplácejí, Německo a Merkelová si mnou ruce: do eurozóny jste šli, hlupáci, dobrovolně. A Němci mají pravdu, jako Hitler je nikdo nenutil. Nacpali se tam sami....

Nějak všichni politikové mají smůlu. Kdykoliv je jakýkoliv soud s Viktorem Koženým, všude se to zamítne. Mimo USA a ČR. Není to divné?

Konečně se Wagnerová odkopala, proč její posudky a rozsudky byly tak jednostranné a hodně lidí pochybovalo o její nezávislosti. Už to víme: Chce kandidovat do senátu za Stranu zelených v obvodě Brno-město...

A v  pátek se její slova potvrdila..... Minister školstva Luc Chatel jej konanie ostro odsúdil a vyzval školu na jej okamžitú suspendáciu, píše portál britskej stanice BBC odvolávajúci sa na francúzske médiá.

Italský premiér Mario Monti vyjádřil obavy z nepříznivého vývoje veřejných financí Španělska. Má pravdu? Španělsko znepokojilo Evropskou unii a finanční trhy, když zvýšilo plán rozpočtového deficitu v letošním roce na 5,3 procenta hrubého domácího produktu z původně dohodnutých 4,4 procenta.

Brusel dluhy zmítanému Maďarsku nedopřeje chvíli klidu. Evropská komise zemi posílá k evropskému soudu, a to kvůli zdanění telekomunikačních společností. Nejde přitom o první spor země s EK.

Články a eseje, 22. 3. 2012

Mluvit o českých národních zájmech má smysl jen při přijetí jednoho důležitého předpokladu, jinak ne. Někteří z nás z něho vycházejí, jiní nikoli. Já tento předpoklad považuji za naprosto nezpochybnitelný (a téměř povinný) a cítím potřebu ho celý svůj život – i v současném světě politické korektnosti a apoteózy globálního (či evropského) vládnutí – obhajovat.

Posměšky na adresu prezidenta Klause neberou konce: "Nejlepší ministr" Dobeš odstoupil a další  novinářské výstřely. Tak jak je to tedy skutečně?

Vítězíme na všech frontách! Kdo je větší? Dagmar Havlová chystá knihu...

Podle webu Deníku, který na případ upozornil, zjišťoval mladý policista okolo 20:00 v domě informace o pohřešované osobě. Při tom se údajně dostal do problémů s nejméně jedním Romem, který jej bodl nožem do ruky, pořezal na hrudi a vyhodil ven.

Košice - Parta pěti chlapců z Košic ve věku 10 až 14 let znásilnila v neděli desetiletou romskou dívku. Pocházejí z romského sídliště Luník IX. O případu píše webový portál deníku Korzár.

Dokonce Ústavní soud se zabývá stupiditami zbohatlých tajtrlíků komediantské sféry. Neměl by na to  být speciální příplatek, aby společnost nemusela platit soudce, kteří se zabývají výstřelky této výstřední skupiny?

Je čas se podívat pravdě do očí a nemanipulovat s lidmi, kteří většinu skutečností neznají. Proto je zde připravena přehledná tabulka, která jasně ukazuje, kdo jak zadlužil Českou republiku a kdo nese největší zodpovědnost za tragický dluh!

JUDr. Masopust se stal spolu s celou právnickou fakultou terčem Akreditační komise. Její předsedkyně prof. Vladimíra Dvořáková často kritizovala fakt, že na škole přednáší lidé jeho věku.

Nebudu psát o řidičovi, který udělal fatální chybu a bude tvrdě potrestán. (Poklud přežil) Ale kdo si všiml stupidní, kreténské a zabijácké ochrany? Zatím nikdo, přesto to je (pokud náčrty neklamou) hlavní příčinou strašné smrti!

Alain Rittemer potvrdil, že operace byla pro záchranáře extrémně náročná. "Komunikace s dětmi byla složitá, protože byly velmi vyděšené. Dorozumívali jsme se s nimi rukama přes okna.

 

Dejte nám prachy a my si je utratíme podle svého. Žádnou kontrolu těch, co nám peníze dávají, nechceme. Chceme volný prodej "marjánky" a kde na to brát? A ještě platit školné?

Hospodářské noviny: zatímco politikům  dnes již neprojde ani diskuze s údajnými kriminálními živly (ale to je dobře), trenér reprezentantů v hokeji podle redaktorů Hospodářských novin krade s pozemkovým fondem ve velkém a kvůli hokeji je klid po pěšině.

Obrovská euforie z vítězství narazila na ranní kocovinu - nikdo se nechce paktovat z Ficem a nést záruky populistických slibů!

http://www.countryradio.cz/img/logo/logo7.pngPotvrzeno s předstihem: letošní XX. ročník Pikovic se uskuteční podle informací pořadatele skutečně 19.května.

A především, nikdo se v tom nevyzná, pokud zrovna není erudovaný ekonom! Do příštího pátku zde bude přehledná tabulka od roku 2000, kdo jak zadlužil naši zem vůči vyrovnanému rozpočtu. (Kdyby byl)

Statisíce slovenských občanů se očekává s nadšením k návratu na Slovensko, kde levicový Fico slíbil vše, co je k dispozici....

Evropský komisař Johannes Hahn, který má na starosti problematiku dotací, varoval premiéra Petra Nečase (ODS), že české problémy s čerpáním evropských peněz se prohlubují.

Jak v budoucnu zabránit přílišnému zadlužování?  Dodržování finanční ústavy by mělo být zajištěno možným snížením platů ústavních činitelů o 20 procent, uvedl premiér Petr Nečas. "Dluhová brzda" se bude týkat i hospodaření měst a krajů.

Nějak mi začíná unikat podstata výslechu, jak ji prý kvalitní soudce vede. Je to politický, nebo kriminální čin úplatku a manipulace?

Řecko nakoupilo v roce 2010 od zemí Evropské unie zbraně za miliardu eur. Přitom už tehdy vězelo po uši v dluzích a vyjednávalo s EU o prvním balíku masivní finanční pomoci, zjistil server EUobserver na základě udělených zbrojních licencí.

Jenomže proč?

Jeden z důvodů, proč bolševici vstávají z mrtvých, jsou absurdní peníze chudých daňových poplatníků, které vydávají na kejklíře a šlapky, aniž by se mohli bránit!

Pane Schwarzenbergu, neoslovuji Vás jako ministra, ale člověka, který hrubě uráží všechny, co zbaběle neutíkali z Československa a měli odvahu více či méně čelit zrůdnému systému Stalinových a Brežněvových doktrín.

Nikoliv proto, že Kočí je štětka. Nikoliv proto, že by byl Bárta bezúhonný a lilium. Nedělám si iluze. Ale! Zažil jsem Kočí v Chýnicích na projednávání dálnice D8.

Česká plynárenská společnost RWE Transgas v loňském roce vykázala zisk po zdanění 380 milionů eur.  Jak dobře si ti Němci žijí. Z našeho....

"Kvótám sice nefandím, ale jejich výsledky se mi líbí," prohlásila evropská komisařka pro spravedlnost Viviane Redingová, která se snaží vyřešit, jak dostat do vedení společností více žen. Těch sice přibývá, zatím ale příliš pomalu, vyplývá z pondělní zprávy Evropské komise.

Je to jenom náhoda? Navrácení majetků, prolomení Benešových dektretů a fanatické výstupy ministra zahraničí. O co mu vlastně jde?

Dne 1.3.2012 bylo podána žaloba  pro podezření z trestného činu na JUDr Grygárka, náměstka vrchního žalobce Vlastimila Rampuly. Podle Mf Dnes, ČT a dalších sdělovacích prostředků Grygárek dnem, kdy byl odvolán, těžce onemocněl a zázračně se uzdravil v okamžiku, kdy byl žalobce Rampula vrácen do funkce.

Tak jsme se dozvěděli z Novinek: Radičová v noci na dnešek poměrně ostře kritizovala odmítavý postoj České republiky .... A druhá: Radičová se v noci na pátek tvrdě pustila do podoby pomoci zadluženému Řecku. Podle ní nic nevyřeší. Navíc nejde o pomoc Řecku, ale hlavně o pomoc zemím a bankám, které Řecku půjčovaly. A teď babo raď....

 
Petr Mach Svobodní.cz
Petr Mach Svobodní.cz

Je opravdu nutné zmrazovat důchody? Na EU doplácíme desetkrát tolik, než co chce pan Kalousek ušetřit na důchodcích. V článku najdete přehled, kolik nás členství v EU stojí.

Skotský Edinburg - rok 1998: dohnat a předehnat. Soustředit se na nezaměstnanost a předehnat USA ekonomicky. Rok 2012 - Brusel: Nezaměstnanost v eurozóně v lednu stoupla na rekordních 10,7 procenta. A to po úpravách, jinak je kolem 20% dřívějších statistik.

Že z nás banky dělají idioty a okrádají jak mohou, vymýšlejí nové a oprašují staré poplatky, jsme už všichni zažili, tak nikoho asi nepřekvapí anketa o nejabsurdnější bankovní poplatek, který  pořádá server bankovnipoplatky.com.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...