Blíží se masakr Evropské unie, bohužel

 

To, co se stalo v Kyjevě, má mnoho poloh, ale má i hodně ponaučení. Ukažme si některá, dokud je máme v paměti.

 

Evropská unie je v obrovské depresi. Z jedné strany, aby se USA zbavily dluhů, snižují cenu dolaru a pomáhá nyní tvrdě břidličná výroba plynu a ropy, která je levná. A volný obchod s Evropou vede Evropskou unii do pasti. Z druhé strany jsou totiž zásoby v Rusku, bez kterých se Evropa neobejde. A z třetí strany tlačí Čína. A do toho chce Brusel zvýšit moc přidáním Ukrajiny. Jenomže ta chudá západní musí projít obrovskou reformou a bohatá východní na EU kašle. (Na východě třeba donbaská oblast známá třeba podle Donbas Doněck)

 

Nástup totality v plné síle

 

Nemá cenu popisovat tu část, kdy zbytečně zhasly životy nevinných, naivních lidí, kteří na jedné straně uvěřili různým manipulátorům a podvodníkům z Bruselu a druhých, kteří bránili státní instituce před zrůdami, ukrytými v davu či na střechách. Doufejme, že se podaří dohledat ty střelce ze zálohy a dát jim nejvyšší trest.

 

Co je však deprimující, vidíme na ohlasech všude. Najednou všichni musí mluvit jednotným hlasem, chválit sebevětší lži a pozorovat vyhrožování v okamžiku, kdy někdo vysloví jiný názor! Televize a všechna média vysílají pouze jeden euronázor, Ukrajina je boxer Kličko a nikdo z opačného spektra nesmí říci souvětí, pouze se ozývají jednoslabičné vzdechy zoufalých demonstrantů, toužících po luxusních vilách a bohatství, které jim EU nabídla. Tymošenková zločincem? Ne, odhlasuje se zákon, že je čistá. Tato komedie EU nevadí? Ne, jsou to mocenské hry a soudce je jenom loutkou. Jak Urválek v roce 1948. A najednou to demokratické Německo dělá, co mu vyhovuje a už neplatí to, co platilo a platí to, co neplatilo. Jak je ta demokracie ohebná….

Nejdřív zvítězila Tymošenková, že všichni jiní dělají korupci. Pak byla vsazena do vězení Tymošenková, že dělala korupci. Nyní zase hledají Janukovyče, že dělal korupci a Tymošenkovou zákonem, nikoliv soudem osvobodili. Opravdu lidé tyto zrůdnosti nevidí?

 

Blíží se masakr evropské unie, bohužel

Najednou si Německo, potažmo Merkelová uvědomuje, že plyn odebírá z Ruska, i ropu odebírá z Ruska a nemůže si Rusko znepřátelit. A najednou je Rusko demokratické a Merkelová si volá s Putinem. O co vlastně jde?

Samozřejmě opadá nadšení, jak Ukrajinu zlomili. Boxer Kličko totiž mimo frází, že chtějí „do Evropy“, nemá pro občany nic pozitivního, pouze tvrdé reformy, propouštění a snižování mezd včetně devalvace. Exodus do Evropy je na spadnutí. Nikoliv dnes, ale zítra. Euroskeptici se smějí (bohužel nikoliv radostně), eurofanatici přestávají jásat. To, co platilo včera, neplatí dnes. Evropa, která se potácí v dluzích a Německo přežívá pouze tím, že napůjčovalo ostatním peníze (ty peníze, které jdou do Německa z privatizovaných podniků jako Škoda či bank) a nyní žije z úroků a překupnické marže, protože přes Německo se zboží vyváží ven. Tento systém nemůže fungovat stále. Zdroje i Německu vysychají, 50% obcí je předluženo a Merkelová hledá další zdroje. Čelem k masám, je omámen socialista Rouček. Co bude pak, ho nezajímá. S úžasem hledí k davu, který je v očekávání. Ano, jde o peníze a nic jiného.

Christine Lagardeová vyhlásila, že fond je připraven poskytnout Kyjevu pomoc, jakmile o to bude požádán. "Je ale třeba, aby na Ukrajině byl někdo, s kým je možné jednat." Ale!!  Co se od Ukrajiny očekává? Půjčkou od MMF, ale především jakousi zálohou:

Janukovič a vláda ukrajinského premiéra Mykoly Azarova ji odmítala přijmout, protože byla spojena s požadavkem zavedení směnitelnosti hřivny a zvýšení koncových cen energií pro maloodběratele, což by v zimě silně postihlo ukrajinské domácnosti. Toto se odsunulo do pozadí a „přiblblá či slepá ukrajinská ulice“ si toto vůbec nepřipouští. Alexandr Turčinov je druhá strana mince, jakási pátá kolona Tymošenkové, byť ta se asi odsune do pozadí. Co je však závažné: EU nechce chudou západní Ukrajinu, ale Ukrajinu jako celek. Jenomže východ, to jsou bohatí lidé jako Babiš u nás a ti velmi dobře vědí, co je EU zač. Takže je boj o to, jak připojit východní část k EU a v západní, chudé části udělat tvrdé reformy.

Chudý západ, bohatý východ
Chudý západ, bohatý východ

 

 Přírodní bohatství: Ukrajina je považována za jednu z nejbohatších evropských zemí, co do rozmanitosti a množství minerálních zdrojů. Dlouhou dobu zaujímala Ukrajina na evropském kontinentu první místo v těžbě uhlí, železných a manganových rud. A to bohatství je v Donbasu a celé části východu země! A o tu se svádí boj. O nějaké „Ukrajince“ nejde. To je zástupný problém. A pokud by si Evropa přifařila chudou část Ukrajiny a bohatou ne, pro Evropskou unii by to byla katastrofa!

Dalo by se říci unijní masakr, který by dokončil rozpad EU!

Proto je nutné podvázat vazalskými smlouvami CELOU Ukrajinu. Rozpad je pro EU nemožný

Rusko klidně obětuje západní část, aby Evropa ještě víc zchudla. Proto Merkelová sice podporuje Klička, ale stejně tak ví, že v okamžiku zahájení reforem a devalvace hřivny, propouštění státních úředníků a pokles (další) o polovinu bude připsán Kličkovi a ten je odepsán. Takže už nyní se hledá nástupce Klička, který by oslovil celou Ukrajinu a přitom se bohatství Ukrajiny mohlo přimknout k Evropě.

Ti mrtví nebojovali o svobodu Ukrajiny, ale o velmocenské boje, komu připadne nerostné bohatství, protože západ je na dně, USA předlužené a Evropa se zmítá v dluhové pasti.

Takže jde o peníze a nic jiného! Svoboda a demokracie, o co šlo v Československu, zde nikoho nezajímá. Proto tam jsou mrtví, kdežto u nás ne!

A to je celé drama Ukrajiny.

Mimochodem, dnes se dere do vlády další boháč Petr Porošenko, další oligarcha, přestože ulice řve:Pryč s oligarchy“! Komedie…

 

Takže shrnuto? Evropská unie a Merkelová jsou tupci. Naskočili na plány USA, ale to má své zájmy. A v okamžiku, kdy Ukrajina zahájí reformu, bez které obrovské půjčky nedostane, horší reformu než v Řecku, propouštění státních úředníků a obrovskou devalvaci hřivny, můžeme očekávat exodus, o jakém se nám ani nesnilo!

Prostě se blíží masakr Evropské unie a strůjcem je Merkelová a Německo s Bruselem!

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 3 roky

http://www.youtube.com/watch?feature=pla...
======================
Bez komentáře?

Zeolit
před 3 roky

"Evropská unie je už dnes postdemokratickým, postpolitickým prostorem. Po deseti letech členství v EU to Češi cítí velmi silně. Politici a úředníci EU jsou zásadně proti myšlence lidového referenda, protože je názory lidí nezajímají. Oni se jich dokonce bojí. Mají opakovanou zkušenost s výsledky různých referend v jednotlivých členských zemích, které považují za nepřijatelná, neevropská, politicky nekorektní – prostě špatná."
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politik...
==============================
Názory lidí je nezajímají, dokonce se bojí... Jak hluboko už klesli... :-(

Zeolit
před 3 roky

Off Topic
Článek, který by si měl přečíst každý, kdo půjde v květnu volit, nejedná se o tzv. druhořadé volby!

http://virtually.cz/journal/?q=evropska-...

Zeolit
před 3 roky
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...