Experiment Kosovo vrací úder.

 

Jaroslav Fišer
Jaroslav Fišer

 

 Nemělo by zapadnout.   Vznik Kosova byl jen předobraz další destabilizace v citlivé části Evropy. Bohužel, kromě USA, které zde mělo své strategické globální zájmy, se i EU propůjčila k tomu, že zde vznikl další stát, který bude Evropu ohlodávat.

 

Dlouhodobé problémy národnostní se vyřešily válečnou akcí, která vešla do dějin jako „humanitární bombardování“. Za pomoci politiků z Evropy, včetně ČR, tak vznikl stát s mafiánskými rysy a politckou korupcí podpořenou kalašnikovem. Dnes se ukazuje, jak hluboce se mýlili podporovatelé tohoto klanově organizovaného státu. Poslední rok byl v Prištině a dalších městech ve znamení nacionálního boje s islámským podtextem. Vše vyvrcholilo tím, že vládnoucí strana Kosova, za příslib asociační dohody k EU (která nakonec byla uzavřena), se pokusila nastolit alespoň základní demokratické mechanismy pro spolužití se srbskou menšinou. Tím ale spustila rozbušku.

Umělý stát bez historické reflexe, bez průmyslu, bez nějakých demokratických tradic, bez čistých osobností, uvěřil emisarům z Evropy a USA, jak se budou mít dobře v EU. Velkohubost některých evropských politiků, včetně našich neumělců a politických šíbrů, přinesla do Kosova po pár letech své plody. Obrovská nezaměstnanost mladých, kteří utíkají hlavně do Německa, kde se stávají základem islámské komunity vedoucí byznys v prostituci, hazardu, drogách, výpalném a pašování, je na postupu. Takto zbohatnuvší šéfové klanů se vrhají na vedení obchodů se zlatem a diamanty. Ti chudší se v lepším případě věnují stánkům s kebabem, pašování ojetin na střední východ a Ukrajinu, Moldávii, a výběrům z bankomatů u kradených karet. Z takto získaných peněz podporují zbytky svých rodin v Kosovu a Albánii, což ještě drží ekonomiku Kosova částečně nad vodou. V žádném případě ale nebudou do EU přinášet nějaký profit – a to jak ekonomický, tak i kulturní. Naopak se stanou další zátěží.

Bouřlivé reakce Kosovanů na snahu vlády, která chce o kapičku zrovnoprávnit srbskou menšinu, ukazuje, že sny EU o soužití rozdílných náboženství jsou zde nesmyslem. To vše je ještě podpořenou snahou „demokratických“ politiků z Kosova zabránit vydávání válečných zločinců před Haagský tribunál. Inu, on se těžko vydává kumpán, se kterým jsem vraždil, kradl a pašoval, když nyní sedíme v teplé kanceláři parlamentu nebo státního ministerstva. Obzvláště tehdy, když ještě tečou nějaké peníze z EU a dalších fondů, které si chtějí udržet v této oblasti strategický vliv. Pokud by došlo k pokusu spravedlivě vyšetřit válečné zločiny, které byly páchány UCK, tak by to značně otřáslo celým státem – do basy by musela řada státních představitelů a politiků.

A co k otázce soužití menšin v Kosovu? V praxi tak můžeme vidět, jak to skončí s křesťanskou (či pravoslavnou) menšinou ve většině islámské.

Dnes se ukazuje, že Evropa při vzniku tohoto „státu“ zaprodala svoji jižní bránu a udělala hloupý krok do tmy. Byla to stejná omezenost a tupost, jakou dnes evropské mozky páchají dnes. Dnešní hloupý krok Evropy se už pomalu ukazuje také. Je vidět, jak se mění rétorika některých politiků v Evropě, a jak si začínají uvědomovat, že je to může katapultovat mimo žranici.

 

Zveřejněno se souhlasem autora

fiserjaroslav.blog.idnes.cz

Vojenský veterán z Iráku a chemik,dříve pedagog,právník,nyní pracující důchodce,který se snaží pochopit filosofii lidstva, proč si lidé chtějí budovat cestu ke svému zničení.

 

 
 
 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...