Patří Šabatová do Bohnic, nebo konečně do kriminálu? (Soutěž zabte si svoji vychovatelku se rozbíhá)

 

Může nám jít o život, píší zoufalí pracovníci polepšovny prezidentovi. Ředitelka sice otevřela okna dokořán, ale má strach, tak násilníky a mladistvé gaunery raději pouští domu. Dětská anarchie pod Šabatovou začíná! Vstříc západní pseudosvobodě!

 

Kde jsou ale práva slušných lidí?
Kde jsou ale práva slušných lidí?
 
Vychovatelé mají i strach. Delikventi, kteří za sebou mají často i kriminální minulost, dostali od Šabatové a ministryně školství svobodu.
"Devět let tu dělám vychovatelku a to, co se tady nyní děje, jsem ještě nikdy nezažila." zoufá si vychovatelka Hofmanová. Ústav je určený pro chlapce ve věku od dvanácti do osmnácti let, kteří mají nařízenou ústavní a ochrannou výchovu, a to nejen pro záškoláctví a užívání omamných látek, ale i pro páchání trestné činnosti majetkového, násilného a sexuálního charakteru. Mnozí mají za sebou například loupežná přepadení dětí i starých lidí či krádeže!!
 
 

Starosta Chrastavy se rozzuřil nad rozhodnutím ředitelky, která pustila domů jednoho delikventa, co jej policisté chytili na útěku a přivezli v poutech zpět. „Ten chlapec byl agresivní, slovně napadal i záchranáře, dokonce je prý závislý na pervitinu. A paní ředitelka si ho klidně pustí, aniž by o tom informovala vedení města či městskou policii,“ zlobí se Canov. Cpinová tvrdí, že chlapci dovolila jít domů, protože nechtěla, aby znovu utekl, píše Mf Dnes!

Podle policejní mluvčí Balákové jsou útěky chovanců z ústavu na denním pořádku. „Po chlapcích vyhlašujeme celostátní pátrání, máme už zkušenosti. Když je najdeme, vrátíme je do ústavu a oni většinou za pár dní zase utečou! A šílená Šabatová tleská ručičkama, jak jsou ti nezbedové na pervitinu vynalézaví. To je naše budoucnost, asi se jí radostí honí hlavou.

 

„Chování členů komise ombudsmana je hrozné, v její inspekční zprávě jsou lži. Navíc oni nám vyčítají, že chlapcům nedovolujeme chodit každý den na vycházku, ale kde je to v zákoně napsané, jak často mají vycházky být? Kde je stanoveno, jakým způsobem má probíhat kontakt s rodinou? Musí opravdu jezdit domů, do závadového prostředí, z něhož přišli? Není lepší, pokud rodina a přátelé přijedou na návštěvu za ním?“ ptá se.

Starosta: Chovanci mají volnost pohybu po městě

Rozhořčená je i zástupkyně ředitelky pro výchovu Kamila Lacmanová, která v ústavu pracuje jedenáct let. „Všichni zaměstnanci nesouhlasíme s tím, co se tady děje. A nejenom nám se to nelíbí, stovky lidí už podepsaly petici,“ říká. Ministerstvu vzkázal, že pokud nová pravidla umožní, že chovanci se budou moci prakticky volně pohybovat po městě, tak nechce, aby ústav v Chrastavě dál byl.

 

Okamžitě odvolejte ředitelku výchovného ústavu, žádá starosta Chrastavy. Michael Canov apeluje na ministryni školství, prezidenta republiky i premiéra. Podle něj dočasná šéfka ústavu Soňa Cpinová svými kroky ohrožuje životy i zdraví občanů města a sousedních obcí.

Tyto zoufalé výkřiky se nesou napříč všemi médii. Jenomže zatímco společnost má strach a hrůzu, co dalšího zvráceného zase přinese naše úžasné napojení na Evropskou unii, Šabatová si křepčí na svobodě a směje se ubohým, zoufalým lidem do očí a už zase vymýšlí další zrůdnosti. Ona je přece nepotrestatelná. Stejně tak jako Dienstbier. Vždyť za nimi stojí Bůh - sám velký Schapiro. A my občané jsme pouhé stádo, které má mlčet a poslouchat. Nic víc!

Vážně je ale normální, aby byli zvrácení lidé jako Šabatová, Dienstbier či předtím šílená "Džamila" ve svých funkcích a nikdo je nedokázal zastavit? Tuhle anarchii jsme v roce 1989 vážně chtěli?

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
JVS
před 5 měsíci

Sabatova je pohrobka totality jako Dienstbier, Kohout aj. Za komousu jim podkurovali a kdyz upadli v nemilost, udelali ze sebe disidenty, jako Dienstbier starsi, vedeny jako spolupracovnik STB pod jmenem ráček.
Lide, neplytvejte energii tady v tomhle, jsou mnohem vetsi nebezpeci co se na nas vali: Migracni krize a vyprovokovani 3. svet. valky za kazdou cenu hrouticim se imperiem USA na zaklade lzivych a vykonstruovanych tvrzeni jako ve vsech agresivnich valkach dosud.

JVS
před 5 měsíci

Podivejte se na video report z 13.6. vpravo.
Evropsky soud rozhodl, ze se kriminelni migranti nesmeji trestat ani zavirat. Nebude prakticky mozne je ani vyhostit! Migranti se uz dnes policii vysmivaji pri trestnych cinech. Tohle se okamzite roznese a posili migracni vlny. To je take dukaz, ze migrace je podporovana a organizovana pod zastitou EU a ze se migrantu nebudeme moci zbavit! Lidi probudte se, uz je nejvyssi cas!

Doga Malor
před 5 měsíci

Sme všici v řiti jde o prachy a moc emigrant znamená přínos peněz omezení moci odboru už tak žádná není hlavně bych dporučil moudré vůdkyní lidu ČSSD a ANO a kostelníkum omezit moc odborů učitelů kteří za svoje výsledky by peníze měly do škol nosit a rodiče nelez te jim do řiti samozřejmně štědře přidat opoře režimu Fízlum a Hasičum a státním kejvalům.

opus111
před 5 měsíci

Jste mimo téma článku.

AntiOpus
před 5 měsíci

Soudruhu trole zalez!

opus111
před 5 měsíci

A čas ukazuje kde je pravda, hlavně že jste se naváželi do paní Šabatové!

A to hned bylo silných výrazů o zvrácené Šabatové nebo Dienstbierovi. A realita je někde úplně jinde.

https://www.novinky.cz/domaci/406549-ska...

Skandál v Chrastavě. Třetina dětí vůbec neměla být v ústavu a půjde domů

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) poslala kontrolu do výchovného ústavu v Chrastavě, který nedávno nechala zrušit její stranická kolegyně, ministryně školství Kateřina Valachová. A výsledky jsou naprosto skandální. Celá třetina chovanců půjde po zrušení ústavu domů, oznámila ministryně na středečním brífinku.

Ministryně se vyslovila proti mediálnímu stereotypu, že v ústavu v Chrastavě byli nebezpeční delikventi. „To není pravda, nikdo nebezpečný tam není. Z 34 dětí tam jsou pouze tři, které mají nařízenou tzv. ochrannou výchovu, tedy které se dopustily trestného činu typu drobné krádeže. Ti zbylí podle mého názoru do výchovného ústavu nepatří,“ řekla Marksová.

AntiOpus
před 5 měsíci

Soudruhu trole zalez!

gamitek
před 5 měsíci

Kdo sem stale taha komunisty je nemocny. Takhle pricinu a viniky nikdy nenajdeme. - Potom i Amerika stoji na komunistech.

Doga Malor
před 5 měsíci

Ano jsem nemocný nemohl by jste to krapátko rozvést třeba zaberu.

Fouňa
před 5 měsíci

Jednou jsem soudružku Šabatovou zažil v Dětské psychiatrické léčebně v Ústeckém kraji. Věděl jsem již dříve, že se jedná o manželku bývalého vedoucího tajemníka KV KSČ v Brně. Jestli dnes 26 let po té vaší Sametové revoluci stále rozhodují rodinní příslušníci těchto bývalých partajních šéfu, tak se nelze divit, že jsme tam, kde dnes jsme.

Doga Malor
před 5 měsíci

Je jasné že nešlo o sametovou revoluci ale o bolševický převrat aby se nenažraní a skorumpování komouši a jejích bezpartajní přisluhovači nalezlí v různých funkcí jako ROH nebo Usekový důvěrník donašeč, Uliční důvěrnik praskač , attd. Měly ještě lépe. Mluvčí charty 77 tomu se svojí partou také přispěla .Okřídleným sloganem Nebudeme jako oni.

opus111
před 5 měsíci

V žádném případě nešlo o nějaký bolševický převrat, jen matete veřejnost.

Zcela jednznačně šlo o kontrarvoluci, kterou naplánoval Západní kapitalismu, stejně jako v roce 1968.

Následovalo ideologické ukotvení na Euroatlantický prostor a zcela logicky vstup do NATO.

Díky tomu je dnes NATO ze všech stran prakticky na hranicích Ruské Federace.

Vaše vnímání reality je zamlženo idelogicou nenávistí, zřejmě s vámi cloumá i rusofobie a to vám znemožňuje vidět historické události objektivníma očima.

AntiOpus
před 5 měsíci

Trole zalez!

Dědouch
před 5 měsíci

Ty musíš být ozubený žalud Sralbotka. Taky žvaní a žvaní

Entroslav
před 5 měsíci

Po letech jsem téhož názoru. Až posledních zhruba pět let mi otevřelo oči.

Brabec
před 5 měsíci

Diskuze k článku svědčí o neznalosti celé situace. Před novou ředitelkou Cpinovou zde byla jiná ředitelka. Opravdu diskutující neznají situaci - článek je pravdivý, jeho chybou je, že předpokládá informovaného čtenáře !

opus111
před 5 měsíci

Takže podle vás, když v Chrastavě postupoval personál neodborně, což potvrdila nejenom školní inspekce, ale také jiný odborný pracovník - ředitel ústavu Klíčov, tak přesto všechno je podle vás za vzniklou situaci odpovědná paní Šabatová?

Tak to už mi přijde jako těžký NONSENSE!

Evidentně ztrácíte smysl pro realitu!

Chybou článku je, že naprosto účelově zatahuje do sporu paní Šabatovou a zcela ignoruje názory odborných pedagogických pracovníků.

Článek je zcela úmyslně sestaven tak, že nepředkládá pozadí příběhu, jinak by ještě více a rychleji bylo zřejmé, že se jedná o zcela účelovu konstrukci s cílem poškodit pověst paní Šabatové.

Ten nadpis článku je extrémně na hraně a vůbec bych se nedivil, kdyby autor článku obdržel trestní oznámení od paní Šabatové.

AntiOpus
před 5 měsíci

Trole zalez!

Dědouch
před 5 měsíci

Ty musíš být ozubený žalud Sralbotka. Taky žvaní a žvaní

marie
před 5 měsíci

Opusi 111, jsi snad příbuzný té báby? Myslím že její pověst se už vůbec poškodit nedá, protože takovou krá.u s celou její marxistickou vyčůranou rodinou svět neviděl, a Opus je jediný který se tý baby ještě zastává. Takže logicky - příbuzný.Zrušit tohle zbytečný místo.

opus111
před 5 měsíci

Beru to padni komu padni a když vidím, že je paní Šabatová do toho případu nespravedlivě zatahována, tak se prostě ozvu. A je mi úplně jedno jestli byla v KSČ. Komunisti mi nic špatného neudělali a navíc vím, že pro lidi udělali mnoho dobrých věcí. Napříkla počínaje měnovou reformou v roce 1953, kdy konsolidovali naprosto neutěšenou situaci, kdy v měnovém prostoru kolovalo snad dest různých měn a k tomu mnoho falešných bankovek. Navíc odstarnili černý trh a lístkový systém. Zaplatili po kapitalistech všechny dluhy a republika vykročila do dalších let budování socialismu s čistým štítem, bez dluhů a tak také republiku v roce 1989 předali a k tomu ještě 106 tun měnového zlata v tehdejší ČSNB.

Když se podívám po celé ČR a také Slovensku, tak všude vidím že převládá kvalitní bytová výstavba ještě z dob komunistů. Vystavěli mnoho velkých staveb. jako třeba D1, nebo letiště Praha, Dukovany, nebo Vltavskou kaskádu, která každých rok zachrání za miliardy majetku před povodněmi. Na Slovensku bych rozhodně zmínil Gabčíkovo.

Vybudovalo se mnoho fabrik a škol a nemocnic a kulturních domů. Bohužel kapitalistický režim jen všechno zničil nebo rozkradl. Zlato rozprodali za dluhopisy. A kde že to teď sedí ten pan Tošovský?

Dalo by se psát ještě mnoho a mnoho o zločinném kapitalistickém režimu po roce 1989, zvláště o ekonomických zločincích Klausovi a Havlovi a jiných, ale myslím si, že každý ví o co jde a mnozí mají i vlastní zkušenost.

AntiOpus
před 5 měsíci

Trole zalez!

Dědouch
před 5 měsíci

Ty musíš být ozubený žalud Sralbotka. Taky žvaní a žvaní

Ema má maso
před 5 měsíci

Trolik 'opus111' uz zase tapetuje ty svoje nelogicke nesmysly.

ÚSTAV BOHNICE
před 5 měsíci

Nemůže to bý také tím opusi, že jste extrémní blb? Jakože delikventi mají právo na svobodu, mají právo si odskočit podle Šabatky a komise kdykoliv pro pervitin, sem tam někoho znásilnit, ale hlavně je neomezovat? Neměla by spíš Šabatka pomáhat okradeným a znásilněným, než zlodějům a násilníkům?

opus111
před 5 měsíci

Už tím, že jsou v Ústavu, tak jsou nějak omezení. Takže pokud píšete, že mají právo na svobodu, tak dáváte najevo, že podstatě problému nerozumíte a nevyhodnocujete skutečnosti objektivně.

Prostě, personál to odborně nezvládal a k tomu se vyjádřili jiní odborníci, nikoliv paní Šabatová.

A už vůbec nechápu proč přecházíte do osobní roviny? Já se na diskusích chovám slušně.

Pokud s tím máte problém, tak na mne nemusíte ragovat. Já vám stejným slovníkem odpovídat nebudu, jestli to je vašim záměrem, abych spusti nějaký FLAME, protože nejsem ani TROLL ani FLAMMER.

AntiOpus
před 5 měsíci

Trole zalez!

Ema má maso
před 5 měsíci

Trolik 'opus111' uz zase tapetuje ty svoje nelogicke nesmysly.

Brabec
před 5 měsíci

podle obsahu soudím, že OPUS111 je sama Šabatová

Ema má maso
před 5 měsíci

Trolik 'opus111' uz zase tapetuje ty svoje nelogicke nesmysly.

opus111
před 5 měsíci

Ústav v Chrastavě bude zrušen, rozhodla Valachová

Výchovný ústav v Chrastavě bude zrušen a chovanci starší 15 let budou přesunuti jinam. Ve středu to oznámila ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD).

Ve výchovném ústavu v Chrastavě omezovali práva dětí, ředitelka rezignovala.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy řešilo urgentně situaci ve výchovném ústavu v Chrastavě na Liberecku. Poslalo tam kontrolu, která zjistila porušování práv dětí a neadekvátní systém jejich hodnocení. Vedení ústavu je například omezovalo v jídle, když si chtěly přidat, případně jim omezovalo kontakt s rodinou. Ředitelka Markéta Sochorová v úterý rezignovala.

V ústavu byl zaveden velmi složitý systém hodnocení, v němž výrazně převažovalo nebezpečí získání záporných bodů. Pobyty dětí mimo ústav i možnost přidání při jídle byly vázány na hodnocení. Byl omezen jejich kontakt s rodinou. Při negativním hodnocení byly dětem stříhány vlasy bez ohledu na jejich představu. Používaly se kolektivní tresty.

Česká školní inspekce ale dospěla k závěru, že byl ve výchovném ústavu v Chrastavě porušen zákon. Kritizovala také absenci psychologa a etopeda, tedy odborníka na práci s dětmi s poruchami chování, v tomto zařízení. „Výchovná činnost je spíše nahodilá a zaměřená především na řešení čím dál většího počtu výchovných problémů,“ uvedl ústřední školní inspektor Tomáš Zatloukal.

Ředitel ústavu Klíčov považuje používané metody za demotivující. „Pracuji v této oblasti 22 let. Každé dítě přichází s jiným problémem. Je potřeba, aby se ve výchově přistupovalo individuálně,“ řekl. Považuje to za individuální selhání. „Nemyslím si, že by to byla strukturální záležitost, která by měla poskytnout obraz o všech těchto zařízeních,“ dodal.

------------------------------

Takže evidentně tam jela šikana ze strany personálu a to ve velkém.

Ale to se raději někdo naveze do paní Šabatavé.

Přesně jak jsem to napsal, článek tentokráte dosáhl na mediální žumpu Aeronetu.

AntiOpus
před 5 měsíci

Trole zalez!

Ema má maso
před 5 měsíci

Trolik 'opus111' uz zase tapetuje ty svoje nelogicke nesmysly.

Iva Nikdová
před 5 měsíci

takže bychom měli 16 napravených hajzlů, jestli dobře rozumím vašemu komentáři! Ba co víc, těch napravených bude daleko více, vždyť přece tento ústav zruší!!! Šabatová si zaslouží provaz. Za všechny ty úlety, na kterých se podepsala, za kterými stojí. Protože její morálka je fakt ,ale fakt divná!! Slabé slovo jsme užila, abyste se mi neoprudil!!

opus111
před 5 měsíci

Článek je myšlenkově nesrozumitelný. Na jedné straně se zhoršuje situace v polepšovnách a nějaká nezodpovědná ředitelka dokonce posílá děti domů a na druhé straně za to prý může Šabatová? Přitom v závěru samotného článku je nám řečeno, že se volá po odvolání nezodpovědné ředitelky Cpinové.

Celkově je článek někde na úrovni Aeronetu a to je s prominutím dost hluboká mediální žumpa.

AntiOpus
před 5 měsíci

Trole zalez!

Ema má maso
před 5 měsíci

Trolik 'opus111' uz zase tapetuje ty svoje nelogicke nesmysly.

Doga Malor
před 5 měsíci

Je to fajn se občas zasmát. Zde platí Natrusil si do bot.Vaším oblíbeným myšlenkovým pochodům 3 x Zdar přeji další ohromující komentáře .

opus111
před 5 měsíci

Možná mne správně nasměrujete, ale já jsem nikde v článku nenašel. že by za denní útěky a kriminalitu mládeže mohla paní Šabatová.

Jediná zmínka v článku je o tom, že prý snad paní Šabatoví tleská ručičkama, ale už článek nevysvětluje proč a proč by to mělo mít vliv na dění v ústavu?

Že se komise Ombudsmana vyjádřla nelichotivě k práci ředitelky ústavu, ještě přeci neznamená, že by za tu situaci v ústavech mohla paní Šabatová.

Já to vidím jednak na problém mezi starostou a tou ředitelkou Cpínovou a pak samozřejmě, že především vedení ústavu tu situaci nezvládá, ale rozhodně ne kvůli paní Šabatové. Ta jim zákonem nic nepřikazuje!

Paní Šabatová je dle mého úsudku do celé věci zatahována zcela účelově.

AntiOpus
před 5 měsíci

Trole zalez!

Hele vopruz
před 5 měsíci

Na tý fotce je kdo? A s kým?

Brabec
před 5 měsíci

OPUS111 je sama Šabatová. Když se pálili čarodějnice - zapomněli na ni.

Ema má maso
před 5 měsíci

Trolik 'opus111' uz zase tapetuje ty svoje nelogicke nesmysly.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...