Rusové mohou za všechno. Je to tak a nejinak...

 
Mám takovou celkem neškodnou úchylku, že si po cestách za volantem rozmýšlím nadpis a text dalšího článku. Ale, když jsem se doma v poledne posadil k televizi, Jan Šmíd z Paříže mi moji koncepci dokonale rozmetal.
 
Jiří Hermánek
Jiří Hermánek

Prohlásil, jen tak mezi řečí, ale aby to nezapadlo, že francouzští policisté jsou vyčerpání a potřebují dovolenou hlavně kvůli výtržnostem ruských fanoušků v Marseille.

To je taková zhůvěřilost a taková kravina, že použiji známý výkřik "Merde" neboli, volně přeloženo "nasrat" či mírněji "hovno" nebo podle krasoduchů "exkrement". Nevím tedy, kdo by u soudu vykřikl "exkrement" a proto zůstanu u originálu Alfreda Dreyfuse "Merde".

Protože to nejlépe vystihuje smysluplnost tvrzení Jana Šmída, že za vyčerpanost pařížských policistů mohou ruské výtržnosti v Marseille, kde policie skoro vůbec nezasahovala. A pokud ano, tak proti dvěma táborům, Rusové se sami mezi sebou určitě neprali.

Ale účel jakéhosi psychologického zpracování českého obyvatelstva tím byl, samozřejmě v míře malé, asi jako zlomek promile, či malé zrnko písku, splněn. Ale, zrnko k zrnku a účel protiruské hysterie je splněn a zpravodaj Šmíd má další kladný bod.

Myslím si, že kdyby, hypoteticky, vysílání našich a dejme tomu ještě pobaltských a polských médií monitorovala nějaká vzdálená civilizace, jejích antény by Moskvu a Rusko již nepokryly, tak tato civilizace nabude dojmu, že ruský přepad je na spadnutí.

Že v Moskvě každý týden pochodují okované boty pod standartami "Všichni Rusové do Ruska" a že vůdce Vladimír Vladimírovič Putin každou chvíli v rádiu, v televizi, v novinách i na Internetu slibuje, že brzy budou, podobně jako kdysi sudetští Němci, Rusové v zahraničí silou začleněni zpět do Matičky Rusy.

A že VVP již svolává do běloruského Minsku konferenci obdobnou někdejší Mnichovské konferenci a že, aby se zabránilo válce, budou oblasti s více než 5% (pět procent) ruského obyvatelstva postoupeny Ruské Federaci.

Ano, tak se dnes u nás hovoří, mluví a píše. Tak, jakoby ruská vojska stála v bojové pohotovosti na hranicích s tím, že postačí jedna malá jiskřička a konflikt vypukne. Že situace je jako po jednání v Čiernej pro Čope, 29. července 1968.

A vůbec se netěším, jak, jako součást protiruské propagandy, začne ze pár týdnů to nesmírné ublíženecké sténání a naříkání, jak jsme byli přapadeni, znásilněni, zneužiti a využiti. A marně hovořit, že vše toto byl výsledek 2.světové války a 21.srpen jen zabránil erozi těchto "vymožeností".

A že nám ty "vymoženosti" do republiky zatáhli hlavně komunisté. Titíž, kteří v roce 1968 ztratili soudnost, neznali mezinárodní poměry a tahali čerta za vocas s tím, že všichni mohli Gustávu Husákovi ruky bozkávať za to, že je neposlal na 15 let do ťurmy.

A zase zde budou blogeři naříkat, co všechno nám tehdy Rusové "způsobili" a jaká byla Normalizace špatná a přitom, když člověk spustí televizi, tak z posledních "25 svobodných let" tam není v podstatě nic.

Sanitka, Pritaval, Ohnivé ženy a to jen namátkou. Nemám rád opakování silných výrazů, ale z té "temné doby Normalizace" je v ČT pořadů jak nastláno (doplňte si správné znění). A jediným krokem zpět bylo za Normalizace to, že jsme méně cestovali (a také jsme se nepostlali).

A proč je Rusko v klatbě? Byla jedna velká zem a ta byla na revoluci zralá jako přezrálé jablko, o tom nemůže být žádného sporu. A dva tábory, Tábor Míru, lásky, lidských práv a homosexualismu se o tuto zem jednu chvíli přetahovaly.

Bylo to jako "flek, ré, tutti, boty, kalhoty, kaiser", prostě jako v mariáši a zdálo se že Rusko vyneslo vyšší peněžní trumf. A Tábor lásky...atd platit moc nechtěl. Spíš slibovat. Přičlenění k EU, joj to bude na Ukrajině znoj, až se to podaří.

Jenomže, sliby jsou sliby, ale jejich plnění je v nedohlednu. A to proto, že pokud se nějaká zem nepostará sama, tak vnější pomoc jí je, takříkajíc řecky prd platná. A tak je nutno nalézt viníka a tím, jak se říká, je Rusko.

Ano, Rusko se tomu západnímu náporu velmi elegantně ubránilo a není to ono, komu zbyly oči pro pláč. A protože z plánů Společenství tábora míru, lásky, homosexuality a lidských práv nezůstal na Ukrajině kámen na kameni, je nutné ukázat na viníka a varovat před ním.

jirihermanek.blog.idnes.cz

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
n
před 4 měsíci

Co na nás ušila socan bande, ano, kdu, ods, komuni, jakou pravomoc dostane chovancovo gestapo a bude se chovat jak veřejní blbci v roce 1989...http://zpravy.idnes.cz/policii-se-rozsir...

Soudce z lidu
před 4 měsíci

Kdejaký trouba dneska za něco stávkuje. Sejde se jich 50 na Staromáku a už by chtěli odvolávat vládu. Pořádně jim dát obuškem hlava nehlava, ať se jim v těch kebulích něco pohne.

n
před 4 měsíci

Komunistický govado...

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Hospodářská politika součastnosti je
před 4 měsíci

politikou protiekonomickou

Ekonomické texty, 22. 12. 2015

Děkuji za každoroční pozvání na tento každoroční předvánoční Euro Business Breakfast. Tato snídaně se už stala pevnou součástí mého kalendáře. Jenom nevím, jak dlouho to ještě bude trvat, zda Vás mé vystoupení ještě zajímá, zda Vám mám ještě co obohacujícího říci.

http://www.klaus.cz/clanky/3863

Patří pod Odkazy a připomínky.

Václav Klaus na Athénském semináři
před 4 měsíci

Václav Klaus se, jako každoročně, zúčastní i letos Athens Seminar 2016 a v pátek 15. července vystoupí jako jeden z řečníků na panelu s názvem Europe´s Future.

Patří pod Odkazy a připomínky.

novota
před 4 měsíci

Já si myslím, že za Protektorat Böhmen und Mähren nebo Tschechei může taky Rusko a nebo soudruzi z lihového domu.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...